Соціально-гуманітарний відділ інформує: про робочу поїздку селищного голови до навчальних закладів громади

Соціально-гуманітарний відділ інформує: про робочу поїздку селищного голови до навчальних закладів громади

24 травня селищний голова Михайло Мусійович Копейко здійснив робочу поїздку до навчальних закладів селищної ради: Солонянської СЗШ №2 та Надіївської філії опорного закладу. Незважаючи на те, що уже через день у школах відзначатимуть Свято останнього дзвоника, селищна рада розпочинає активну підготовку до нового навчального року. Робочий виїзд селищного голови відбувся за участі начальника соціально-гуманітарного відділу Ірини Вікторівни Грекової та спеціаліста відділу Андрія Миколайовича Бондаря. Із представниками колективів на місцях обговорили реконструкцію частини приміщень з метою облаштування актових зал. Роботи в закладах розпочнуться вже наступного тижня, з тією метою, щоб надати змогу учням, учителям і батькам розпочати новий навчальний рік у красивих і затишних актових залах. Тож незабаром у Надіївській філії та Солонянській СЗШ №2 з’явиться можливість проводити цікаві та змістовні масові заходи у світлих і просторих приміщеннях актових залів. Сподіваємося, такі позитивні зміни урізноманітнять дозвілля шкільних колективів та згуртують всіх учасників навчально-виховного процесу.

Соціально-гуманітарний відділ інформує про організацію безкоштовного підвозу  випускників 11-х класів ЗНЗ Солонянської селищної ради до пунктів проведення ЗНО

Соціально-гуманітарний відділ інформує про організацію безкоштовного підвозу випускників 11-х класів ЗНЗ Солонянської селищної ради до пунктів проведення ЗНО

Сьогодні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Першими з предметів стали українська мова та література. Для забезпечення організованого підвозу учасників тестування – випускників 11- х класів загальноосвітніх навчальних закладів Солонянської селищної ради було виділено 3 шкільні автобуси.  Всього до пункту проведення ЗНО з української мови та літератури було безкоштовно підвезено 70 учнів, 6 супроводжуючих та медична сестра. Вже розроблено графіки й маршрути та заплановано підвіз випускників на пункти проведення ЗНО з інших навчальних предметів за кошти бюджету виконавчого комітету Солонянської селищної ради.

Соціально-гуманітарний відділ вітає з перемогою на Чемпіонаті України

Соціально-гуманітарний відділ вітає з перемогою на Чемпіонаті України

Вітаємо учня 8А класу КЗО «Солонянська середня загальноосвітня школа№1 І-ІІІ ступенів» (опорний заклад) Солонянської селищної ради Дніпропетровської області Лі Станіслава із ІІ місцем  (срібна медаль) у номінації "дозований контакт" та ІІІ місце (бронзова медаль) у номінації "легкий контакт" на Чемпіонаті України з рукопашного бою серед юнаків та юніорів, який відбувся 17-20 травня 2017 року у Києві під егідою національної федерації рукопашного бою України.  

Соціально-гуманітарний відділ інформує про відзначення Дня Європи та Дня вишиванки

Соціально-гуманітарний відділ інформує про відзначення Дня Європи та Дня вишиванки

18 травня відбувся масштабний районний захід, присвячений Дню Європи та Дню вишиванки. До Солоного прибули делегації з населених пунктів усього району. Представники загальноосвітніх закладів Солонянської об’єднаної громади взяли активну участь у заході: Солонянська СЗШ №1 (опорний заклад) та Солонянська СЗШ №2 організували виставкові павільйони для ярмарки на площі біля центру дитячої і юнацької творчості. Учні ЗНЗ громади разом із педагогами також долучилися до урочистої ходи у вишиванках, яка прямувала від стадіону «Колос» до площі біля ЦДЮТ, де відбувся концерт.

Соціально-гуманітарний відділ інформує про участь учнів ЗНЗ громади в фіналі обласних змагань з допризовної підготовки

Соціально-гуманітарний відділ інформує про участь учнів ЗНЗ громади в фіналі обласних змагань з допризовної підготовки

11 травня 2017 року  команда учнів-старшокласників Солонянського району виборола IV місце у фіналі обласних змагань із допризовної підготовки юнаків, які відбувалися на базі Миролюбівської СЗШ Новомосковського району.  Приємно, що четверо з семи членів збірної команди – учні ЗНЗ Солонянської громади. Окрім високого командного рейтингу, наші хлопці показали ще й чудові індивідуальні результати. Резінкін Едуард, учень 11-го класу Солонянської СЗШ №1 (опорний заклад) зайняв ІІ-ге місце в індивідуальному заліку з підтягувань, підтягнувшись 22 рази. Вітаємо юнаків і їхнього наставника Сергієнка Володимира Григоровича та бажаємо досягати ще більших вершин!

Соціально-гуманітарний відділ інформує про підготовку до міжшкільного англомовного табору GoCamp в Солоному

Соціально-гуманітарний відділ інформує про підготовку до міжшкільного англомовного табору GoCamp в Солоному

17 травня в кабінеті начальника соціально-гуманітарного відділу Ірини Вікторівни Грекової відбулася нарада з організації міжшкільного мовного табору "GoCamp" у Солоному. Нагадаємо, що команда Солонянської СЗШ №2 пройшла відбір до проекту і тепер учні та вчителі чекають на прибуття англомовного волонтера. Для того, щоб охопити максимальну кількість зацікавлених дітей, вирішено табір провести за участі педагогів та учнів Солонянських СЗШ №1 та №2. На зустрічі представники адміністрації обох шкіл Світлана Вікторівна Шумейко, Інна Владиславівна Шава та вчителі англійської мови Олена Олександрівна Фурман, Інна Василівна Ремез обговорили головні організаційні питання, розробили спільний графік занять. Також розглянули варіанти влаштування дозвіллєвої програми для іноземного волонтера. Дуже хочеться створити позитивний образ як України вцілому, так і нашої гостинної Солонянщини для людини, яка відвідує нашу країну вперше.

З Днем української вишиванки!

З Днем української вишиванки!

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.  Так скалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся навіть спеціальне свято – День вишиванки. Запрошуємо завтра кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.  Любімо Україну! Бережімо та пишаймося своїми традиціями!

Соціально-гуманітарний відділ інформує про перше робоче засідання конкурсної комісії

Соціально-гуманітарний відділ інформує про перше робоче засідання конкурсної комісії

16 травня у сесійній залі Солонянської селищної ради відбулося перше робоче засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу фізичної культури і спорту Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Присутні були всі 9 членів комісії, згідно зі складом, визначеним раніше комісією по жеребкуванню та затвердженим розпорядженням селищного голови від 15.05.2017 № 170 «Про створення конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу фізичної культури і спорту Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»». Головою комісії було одностайно обрано Бойка Володимира Івановича, секретарем згідно з Положенням про роботу конкурсної комісії, стала Грекова Ірина Вікторівна. Головним завданням засідання був розгляд пакетів документів, поданих кандидатами на вакантну посаду директора, на відповідність їх кваліфікаційним вимогам. З переліком документів можна ознайомитись на сайті селищної ради в розділі «Оголошення про конкурс на заміщення вакантних посад» за посиланням: http://solonyanska.gromada.org.ua/ogoloshennya-pro-konkurs…/