Солонянською селищною радою розпочато активну підготовку з організації оздоровлення дітей влітку 2017 року.

Селищний голова М.М. Копейко, начальник соціально-гуманітарного відділу І.В.Грекова та члени виконавчого комітету визначили завдання по оздоровленню дітей селищної ради одним із пріоритетних. Тому цьогоріч фінансування даного напрямку збільшилося порівняно з минулим роком. Так, на харчування дітей пільгових категорій у пришкільних таборах виділено 48 тис 750 грн: вартість дворазового харчування складатиме 25 грн на день. Планується оздоровленням у пришкільних таборах охопити більше 250 учнів ЗНЗ громади, із яких – 128 дітей пільгових категорій буде забезпечено фінансуванням із місцевого бюджету та близько 120 дітей за рахунок батьківських коштів. Стосовно оздоровлення в ДОТ «Орлятко, то цьогоріч планується забезпечити оздоровлення 45 дітей пільгових категорій (це діти-сироти і позбавлені батьківського піклування та діти учасників бойових дій), на це з бюджету селищної ради виділено 255 тис грн.

11 травня відбулося засідання виконкому, на якому було розглянуто питання про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017року. На засідання були запрошені керівники усіх загальноосвітніх закладів громади. Окрім планових питань, членами виконкому були розглянуті подання директорів ЗНЗ громади стосовно оздоровлення за бюджетні кошти 5 дітей з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Крім того, поступило звернення від учасника бойових дій у зоні АТО стосовно можливого оздоровлення дитини шкільного віку, яка мешкає на території Солонянської селищної ради, але навчається в училищі в м.Дніпро. Дані звернення було задовільнено, діти означених категорій включені до програми фінансування оздоровчої кампанії з бюджету виконавчого комітету Солонянської селищної ради.

Не менш важливим етапом стало прийняття на виконкоміПрограми оздоровленнятавідпочинку дітей, які проживають на території Солонянської селищної радина 2017 - 2020 роки. Дана програма потребує затвердження на сесії селищної ради, але перший впевнений крок уже зроблено.

Для оздоровлення в ДОТ «Орлятко» цьогоріч до категорії дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування додалися діти учасників бойових дій. Загалом у морському таборі «Орлятко» планується оздоровити 45 дітей-пільговиків.

Таким чином, загальний бюджет Солонянської селищної ради на оздоровчу програму 2017-го року складає 303 тис 750 грн.

Дякуємо членам виконкому за розуміння та підтримку актуальних соціальних програм!