Фото без опису29 серпня в Солонянському опорному закладі за участю педагогів та лідерів учнівського самоврядування  закладів загальної середньої освіти Солонянської громади відбувся Освітянський форум «Від старту до успіху». Захід проходив в приємній, дружній атмосфері, з відчуттям родинного затишку.

Розпочалося все з  привітального слова начальника відділу освіти Грекової Ірини Вікторівни, яка побажала всім натхнення, творчого запалу, приємного та корисного  проведення часу, вручила сертифікати вчителям початкових класів, які пройшли курси навчання вчителів Нової української школи.

Естафету перейняла модератор заходу Пушко І.В. , яка запропонувала кожному  визначитися із лінійкою Освітнього форуму, в якій вони бажають прийняти участь. Одним із важких завдань цього заходу було визначитися для себе із панеллю, яку хочеться відвідати в першу чергу, адже цікавих, креативних варіантів для визначення було багато і на кожному хотілося побувати. Це і:

«Можливості, які відкриває Нова українська школа»

«Педагогіка партнерства як запорука якості освіти»

«Індивідуальна освітня траєкторія: простір освітніх можливостей»

«Де саме зростати і з ким?»

«Куди і як зростати?»

«Орієнтири на майбутнє»

«Дорадча кімната»

«Медіа- вільний, відкритий  простір»

«Зростаємо у демократії»

«Молодвіж»

«Рівні можливості дітям громади»

Цікавою та креативною ідеєю стало залучення молоді до побудови Нової української школи. Під час того, як проходили 2 лінійки для освітян, учнівське самоврядування закладів освіти громади обговорювали та будували плани свого внеску в розвиток освіти, який потім озвучили під час однієї із лінійок  «Орієнтири на майбутнє». Вже перше втілення  задумів молоді  Ви побачите 01 вересня біля Будинку культури, але про це пізніше.

Ніщо так не активізує мозкову активність, як поживна їжа і невелика пауза. Під час кави-паузи учасники заходу ділилися враженнями від почутого, побаченого.

Завершальним етапом заходу стало складання дорожньої  карти 2018-2019 навчального року, де кожна група педагогів вносили свої пропозиції та рекомендації в розвиток освіти Солонянської громади.

Хоча захід підійшов до завершення, але настав час приємним сюрпризам. Для 1-х класів закладів загальної середньої освіти Солонянської ОТГ начальник відділу освіти Грекова І.В. подарувала яскраві, креативні килими; для всіх класів шкіл громади -  класні журнали та особові справи на учнів 1-х класів; директорам та вчителям 1-х класів- записники із унікальним дизайном, а усім освітянам ручки! Всі раділи подарункам, наче діти.

Від позитивних емоцій, корисної  та цікавої інформації освітяни незчулися, як пролетів час. Сподіваємося, та бажаємо усім, що так само: на одному подиху, пройшов 2018-2019 навчальний рік- рік Нової української школи, залишивши після себе лише приємні враження, високі досягнення та результати, приємні миттєвості  та незабутні враження.