22 серпня на базі Солонянського опорного закладу Серпнева конференція педагогічних працівників Дніпропетровської області "Нова українська школа на Дніпропетровщині: основні завдання та нові можливості". У заході прийняли участь генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Олег Ігорович Шаров, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олексій Володимирович Полторацький, міські, селищні та сільські голови, представники органів управління освітою, керівники закладів освіти обласного підпорядкування.



Гостей привітно зустрічали селищний голова Копейко М.М., начальник відділу освіти Грекова І.В. та господарі закладу. За чашкою ароматної кави та чаю, смакуючи щедрі дари осені, учасники ділилися першими враженнями від побаченого. А ще родзинкою конференції стали ексклюзивні блокноти для кожного гостя.
Учасниками конференції були обговорені концептуальні засади реалізації Концепції "Нова українська школа", проблеми та перспективи освіти області на новий навчальний рік. 
В другій частині заходу гостей було поділено на групи (відповідно до кольору ковпачків ручок, та шарфиків екскурсоводів) для участі в екскурсійному маршруті станціями опорного закладу та Інклюзивно-ресурсного центру.
Фотозвіт заходу додається.