Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти,  яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей їх експлуатують.

Відповідно до законодавства, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи загрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визначаються злочином.

Багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не усвідомлюють що, те що з ними трапилося, є злочином, а вони є потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої їм цим злочином.

Якщо Ви потрапили у ситуацію, коли шляхом обману, шантажу, шахрайства або погроз Вас примушують:

  • працювати на відробляння невизначених «боргів», яких Ви буцімто набули, коли Вам обіцяли підшукати роботу (наприклад за кордоном або просто у «кращому місці»);
  • займатися проституцією або надавати інші сексуальні послуги;
  • зніматися у порнографічних фільмах, фотозйомках або показах через Інтернет;
  • виконувати роботу, про яку Ви не домовлялися, від якої не мали змоги відмовитися і яка вимагалася від Вас під загрозою покарання;

або піддавали іншим формам експлуатації в Україні або закордоном, імовірно Ви стали жертвою постраждалою від торгівлі людьми.

Дізнатися про наявну допомогу для людей, які є постраждалими, можливо за телефонами:

527

або

0800505501

гаряча лінія з питань міграції та протидії торгівлі людьми

Фото без опису