30-31 березня на базі КЗО «Солонянська СЗШ№1» (опорний заклад) для 35 вчителів майбутніх перших класів Солонянської, Новопокровської, Святовасилівської ОТГ та Солонянського району відбулася друга навчальна сесія щодо роботи в умовах Нової української школи. 
Навчання провели регіональні тренери: заступник директора з НВР - Полятикіна Л.П., вчителі пілотних класів - Олех Л.І. та Бугрієнко В.І. 



Під час тренінгу був представлений проект Державного стандарту початкової загальної освіти, його теоретичні засади. Учасники аналізували зміст, побудову, наповнення документа, опрацьовували представлені матеріали, висловлювали власні судження щодо стандарту, вчилися працювати з його змістом.
Цікавим було заняття про особливості організації освітнього середовища. Вчителі моделювали його, створювали цікаві проекти щодо розміщення центрів навчання в класних кімнатах тощо.
Учасники тренінгу обговорили Модельну навчальну програму відповідно освітніх галузей початкового навчання, відпрацювали організаційно – методичну структуру планування на місяць, тиждень, день, проектували заняття, добирали навчальний матеріал до них.

 

 

 
Вчителі працювали натхнено, креативно, радісно. Сподіваємось, що набуті знання будуть реалізовані при роботі з першокласниками, вчителі зможуть розвинути у здобувачів освіти найрізноманітніші здібності, що забезпечить можливість дітям успішно діяти у різних ситуаціях.