Фото без описуЦього року вперше стартував конкурс на проект Zero Waste School, який покликаний активізувати місцеві громади у невеликих містах та селах через неформальну освіту, навчити їх самостійно вирішувати суспільні і глобальні проблеми.
Раді повідомити, що серед великої кількості претендентів на участь у проекті одним із найкращих виявився КЗО «Солонянська СЗШ№1» (опорний заклад), який ввійшов до 50 шкіл-переможців з усієї України. Незабаром заклад збере команду та поїде до Києва, щоб взяти участь у тренінгу.



Відбір шкіл-переможців здійснювався за наступними критеріями: 
- Повнота відповідей у системі my.klitschkofoundation.org та наявність відео;
- Чітка мотивація школи реалізовувати зміни у місцевій громаді та впливати на її життя;
- Сформована команда та її вмотивованість реалізувати проект;
- Відповідність команди до вимог програми проекту.
- Готовність провести тренінги для громади;
- Разом реалізувати Zero Waste Day своїй школі та громаді;
Переможці у рамках проекту пройдуть декілька етапів навчання. Команди візьмуть участь у тренінгу Active Citizens, під час якого навчаться взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини, опанують шляхи вирішення складних ситуацій. На практичному семінарі із управління проектами команди складуть план реалізації власного проекту, навчаться прогнозувати ризики, комунікувати зі громадськими організаціями та медіа. Запрошені тренери розкажуть, як долати перешкоди, що трапляються на шляху втілення проектів, дадуть рекомендації, як залучати фінансування для розвитку громад. Професійним досвідом поділяться лідери думок зі сфери екології.
Після закінчення першої частини проекту учасники повернуться додому та проведуть дводенний тренінг для учнів та вчителів своїх шкіл, батьків, де навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо) та заробляти цим на потреби школи та громади. У вересні школи-учасниці проекту організують Zero Waste Day для місцевої громади.
Вітаємо КЗО «Солонянська СЗШ№1» (опорний заклад) з черговою перемогою! Бажаємо досягти успіхів в цьому проекті, реалізувати поставлені цілі, сприяти покращенню екологічного становища територій Солонянської громади!