Фото без опису

 

Декларування доходів за 2017 рік

 

Шановні депутати Солонянської селищної ради, нагадуємо вам що з 01 січня 2018 року розпочато подання електронних декларацій за 2017 рік
Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» депутати місцевих рад зобов’язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Рекомендуємо використовувати рекомендації щодо роботи з Реєстром та роз’яснення щодо заповнення форми е-декларації за посиланням: https://goo.gl/x3oJaq або ж відповіді на найчастіші запитання: https://goo.gl/m25UVP. Також можна скористатись рекомендаціями: https://goo.gl/SbLMs1.

Інформуємо, що НАЗК підготовлено відео-курс із роз'ясненнями щодо заповнення е-декларацій за розділами: https://goo.gl/44WxNs.

Також доводимо до вашого відома та використання при заповненні декларації пам’ятку декларанту.


ПАМ'ЯТКА ДЕКЛАРАНТУ!


Шановні декларанти! 1 січня 2018 року розпочався черговий етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Просимо Вас відповідально поставитись до змісту інформації, яку ви зазначаєте у декларації. Зверніть увагу, що більшість інформації, необхідної Вам для заповнення декларації, міститься у відкритих державних реєстрах:
Державний реєстр речових прав на нерухоме майно https://kap.minjust.gov.ua/services
Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. Тут ви можете знайти інформацію для заповнення розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї».https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch

Єдиний державний реєстр МВС. Він містить інформацію про транспортні засоби, які перебувають у особи на праві власності чи користування. https://igov.org.ua/service/1397/general
Реєстр застрахованих осіб Пенсійного фонду України. Такий реєстр містить інформацію про отримані протягом року доходи.
http://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoInsurer
Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в особистому кабінеті на сайті Державної фіскальної служби за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/login.jspx
З правилами користування зазначеними реєстрами можна ознайомитись на сайтах відповідних органів держаної влади.

Обов’язково перевірте інформацію, що відображена у Вашій декларації, після її подання та розміщення в Реєстрі. Пам’ятайте, що Закон «Про запобігання корупції» передбачає 7 днів для подання виправленої декларації.
Нагадуємо, кампанія з декларування триватиме до 1 квітня 2018 року. Вчасно подана декларація – це Ваш авторитет і Ваш спокій.