Фото без опису

13 жовтня, напередодні Дня захисника України, у Солонянській СЗШ №2 відбулося вшанування пам’яті випускника школи,  загиблого внаслідок поранення на Сході України. У переддень державного свята в стінах школи встановили та здійснили урочисте відкриття меморіальної дошки учаснику бойових дій в зоні АТО Задернюку Миколі Миколайовичу. На заході були присутні учні та вчителі Солонянської СЗШ №2, побратими загиблого, представники громадськості, а також рідні – мати і дружина бійця.

Першою до присутніх звернулася директор школи, Лугова С.О.:  «Вдивляючись в обличчя загиблого Героя, ми усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів… Всі учні в стінах школи залишають по собі пам’ять. Микола Миколайович стане прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для багатьох майбутніх поколінь, і меморіальна дошка, встановлена при вході буде тому підтвердженням».  Право відкрити пам’ятний знак отримали перша вчителька Миколи - Любов Степанівна Кривоспицька та класний керівник Любов Володимирівна Грипас. Із хвилюванням та словами вдячності вчителі звернулися до матері загиблого.  Освячення дошки провів митрофорний протоірей Української православної церкви Київського Патріархату отець Микола Марчук. Бойовий побратим Задернюка Миколи Добнюк Є.С розповів про мужність та відповідальність загиблого героя-земляка. Подякувала рідним за виховання сина-патріота Полянчикова О.М., спеціаліст соціально-гуманітарного відділу.

Виконавчий комітет Солонянської селищної ради цінує подвиг загиблих земляків. Як підтвердження цього – у смт Солоному перейменовані вулиці на честь загиблих учасників АТО. По вулиці М.Задернюка виконано освітлення. Нехай це стане гідною пам’яттю його подвигу!

Сьогодні, згадуючи  про страшні події на нашій рідній землі, про війну, що вторглась в Україну, ми згадуємо всіх загиблих, які віддали найцінніше – своє життя, за збереження суверенітету і цілісності нашої держави. Вклад полеглих земляків, що пішли боронити мирне небо над нашими головами, важко виміряти якимись земними категоріями. Ми залишаємось у вічному боргу перед ними. Їхня мужність – неоціненна.

Окремі слова подяки хочеться висловити батькам і рідним, які виховали гідного сина, а також педагогічному колективу Солонянської школи №2. Дорогі вчителі, ми цінуємо Вашу діяльність і вдячні Вам, що Ви невтомно працюєте над вихованням  покоління справжніх патріотів!

Фото без описуФото без описуФото без опису