13 березня заступник Міністра освіти й науки України Павло Кузьмович Хобзей побував з робочою поїздкою в Солонянському опорному закладі та інклюзивно-ресурсному центрі. Під час зустрічі з вчителями, директором департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Полторацьким О.В., керівництвом Солонянської селищної ради: селищним головою Копейко М.М. та начальником відділу освіти Грековою І.В. він обговорив пілотне впровадження в закладі освіти нового Державного стандарту початкової освіти, що розпочалося у межах реформи «Нова українська школа» з 1 вересня 2017 року, хід проведення ремонтних робіт та необхідність створення сучасного освітнього середовища у кожній громаді та школі, осучаснення матеріально-технічної бази, оновлення кабінетів та зміни підходу до навчання.



Після візиту в інклюзивно-ресурсний центр Павло Кузьмович завітав до початкової школи. Всі присутні на практиці переконалися як позитивно вплинула модернізація закладу на свідомість дітей. В очах молодшаків горять неймовірні вогники цікавості, захоплення, інтересу та бажання навчатися в оновленому закладі. 
На крилі початкових класів опорного закладу, яке вже повністю відновило свою роботу з’явилися ігрові зони: різнокольорові пуфи для релаксації та відпочинку, для підняття настрою - сухий басейн з різнокольоровими кульками та ігрові конструктори. Родзинкою стали буккросинги, полички яких наповнені примірниками сучасної літератури і класики. А ще під час перерви малеча зможе насолоджуватися переглядом улюблених мультфільмів та пізнавальних програм, які будуть транслюватися із нових телевізорів, які теж є на кожному поверсі та в холі закладу. Кожна класна кімната початкової школи дивує своєю неповторністю та красою. Інтерактивні комплекси, яскраве дидактичне обладнання, цікаве розміщення парт стимулюють інтерес школярів та розвивають бажання навчатися. 
Павло Кузьмович відвідав кожен клас початкової школи, поспілкувався з дітьми. А наприкінці візиту за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність та досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління заступник Міністра освіти й науки України нагородив нагрудним знаком "Відмінник освіти" директора опорного закладу Бондаря Володимира Анатолійовича, вчителів початкових класів- першопрохідців та тренерів реалізації Концепції «Нова українська школа» Олех Любов Іванівну та Бугрієнко Валентину Іванівну - Подяками Міністерства освіти і науки України