Фото без опису

ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ!!!

 

В зв’язку з відсутністю опалення, розпорядженням селищного голови було тимчасово припинено роботу дошкільних навчальних закладів та шкіл Солонянської селищної об’єднаної територіальної громади.

Така ситуація виникла  через  зміни до законодавства України, що стосується державних закупівель. Відповідно до новоприйнятого Закону України «Про публічні закупівлі» від 25 грудня 2015 року, який набрав чинності 18 лютого 2016 року. Згідно даного законодавства закупівля природного газу здійснюється на тендерній основі. Так станом на жовтень місяць 2016 року укладено новий договір на постачання природного газу та кошти знаходяться на рахунках Виконавчого комітету Солонянської селищної ради.

До Господарського суду Дніпропетровської області було подано позовну заяву про стягнення заборгованості та штрафних санкції, позивач якого є ТОВ «Дніпропетровськгаз збут». Справу призначено розглядом на 17.05.2016 року.

17.05.2016 року справу розглядом було відкладено та призначено на 31.05.2016 року.

31.05.2016 року було винесено рішення про стягнення заборгованості та штрафних санкцій. З таким рішенням Виконавчий комітет Солонянської селищної ради не був згодний, в зв’язку з чим було подано апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Дніпропетровської області.

На даний час справа знаходиться в Господарському апеляційному суді Дніпропетровської області,  яка неодноразово переносилась в зв’язку зі зміною складу суду. Судове засідання призначено на 31.10.2016 року.

Виконавчий комітет Солонянської селищної ради готовий  сплатити суму боргу за поставлений природний газ, дані кошти маються на рахунках,  але заперечує в частині сплати штрафних санкцій,  які складають близько 230 тис. грн.

Селищний голова неодноразово намагався вирішити дане питання щодо підключення та зняття пломб з лічильників для здійснення опалювального сезону в строки передбаченим чинним законодавством.

Неодноразово направлялися листи - прохання про підключення до опалювального сезону дитячих установ та шкіл, але нам було відмовлено.

В період з 12.10.2016, 13.10.2016 та 17.10.2016 року селищний голова був на особистому прийомі у керівника ПАТ «Дніпропетровськгаз»,  який повідомив, що початок  опалювального сезону, а саме дозвіл на підключення котелень до вирішення справи у судовому порядку не є можливим. Крім того з розмови з керівником ПАТ «Дніпропетровськгаз» стало відомо, що йому байдуже «МЕРЗНУТЬ НАШІ ДІТИ ЧИ НІ»!!!!

ПРОХАЄМО ГРОМАДУ УВІЙТИ В ДАНЕ СТАНОВИЩЕ ТА ВІДНЕСТИСЬ З ПОРОЗУМІННЯМ ДО ТОГО, ЩО  ВИРІШЕННЯ ДАНОГО ПИТАННЯ ЗАЛЕЖИТЬ, НА ЖАЛЬ, НЕ ЛИШЕ ВІД СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

СПОДІВАЄМОСЬ НА ПОРОЗУМІННЯ!!!!!!!