23 -24 лютого 2018 року на базі Солонянського опорного закладу було проведено тренінг для вчителів майбутніх перших класів Солонянської, Святовасилівської та Новопокровської ОТГ, Солонянського району з питань впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Захід був проведений тренерами Полятикіною Л.П., Олех О.І. та Бугрієнко В.І., які вже майже рік працюють в пілотних класах проекту "Нова українська школа" та самі пройшли ряд навчальних тренінгів з даного питання. Загалом в дводенному тренінгу прийняли участь 35 педпрацівників. Учасники тренінгу ознайомились із змістом нового Державного стандарту початкової загальної освіти, Концепцією Нової української школи, особливостями розвитку дітей 6-7- річного віку.


Учасники знайомились на Ранковій зустрічі, виконували завдання з допомогою танграму, складали казку на новий лад, створювали 3D - картинку, складали пазли. Група працювала енергійно і креативно, тому вдалось не просто розглянути теоретичні питання тренінгу а й закріпити їх відповідними творчими завданнями. 
Віримо, що здобуті знання стануть для вчителів міцним фундаментом для подальшої роботи з реалізації завдань, поставленими державою перед школою.