Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до групи підтримки, ініційованої фахівцями Центру надання соціальних послуг

Під час військових дій емоційний стан людини потребує розвантаження та підтримки. Існують різні способи допомогти нам почуватися краще, коли ми відчуваємо стрес або неприємні емоції. Один із дієвих способів це творчість та турбота про інших.

ДТЕК інформує про планове відключення електроенергії 10 грудня

З метою підвищення надійності електропостачання та попередження аварій в електричних мережах, АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" планує проведення профілактичних робіт у межах Сoлoнянської громади.

Дніпропетровська філія «Газмережі»: поради для збереження тепла в оселі

Газорозподільна компанія області рекомендує подбати про енергозбереження у будинку та ділиться порадами, які допоможуть зберегти тепло в домівках взимку:     1. Простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в оселі та підвищити її енергоефективність – наклеїти тепловідбивний екран за батареєю.      За підрахунками фахівців, це збільшить тепловіддачу ваших радіаторів опалення (батарей) на 20% та підвищить температуру вдома орієнтовно на 1-2° С.      Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і в зовнішню стіну на вулицю. Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити ці втрати завдяки своїм властивостям.   Його поклейка не займає багато часу, це можна легко зробити власноруч.      2. Заклеїти щілини у вікнах та дверях за допомогою ущільнювача, герметика, поролону чи теплозберігаючої плівки. Приблизно 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна.   Елементарні заходи з теплоізоляції (утеплення вікна поролоновими смужками, скотчем, папером тощо) допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5°С.      3. Необхідно вивільнити простір біля радіаторів — не сушити нічого на них, не закривати меблями, шторами чи спеціальними сітками. Предмети, які перекривають батареї, перешкоджають розповсюдженню тепла в оселі. Те саме стосується пилу та бруду, що збирається на поверхні радіаторів.      4. Не забудьте замінити застаріле газове устаткування, яке працює понад 10-15 років. Такі прилади з часом стають менш ефективними і споживають більше природного газу.      Нове сучасне газове обладнання допомагає економити 15-20% блакитного палива, що значно зменшує фінансове навантаження, особливо взимку.

Колектив Солонянської селищної ради глибоко сумуємо з приводу смерті колеги Терентьєвої Надії Миколаївни

Колектив Солонянської селищної ради глибоко сумує з приводу смерті колеги Терентьєвої Надії Миколаївни. Висловлюємо щирі співчуття її родині та близьким.

Щиро вітаємо вас зі світлим святом – Днем святого Миколая!

Цього року Україна вперше святкує День Святого Миколая за новим стилем календаря - 6 грудня! Свято Миколая - одне із найулюбленіших свят дітлахів і дорослих. З давніх-давен наші предки вшановували Святого Миколая - охоронця й захисника.