21 листопада - День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Шановні воїни-десантники, щиро вітаємо із професійним святом! Бажаємо вам і вашим рідним міцного десантного здоров’я, мирного неба, щастя, добробуту, натхнення та здійснення усіх планів і задумів. Нехай сила духу та воля ніколи вас не покидають!

ДТЕК інформує про планове відключення електроенергії 23 та 25 листопада

З метою підвищення надійності електропостачання та попередження аварій в електричних мережах, АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" планує проведення профілактичних робіт у межах Сoлoнянської громади.

оголошення

Гранти до $8 000 на розвиток бізнесу. Програма Початок для жінок у бізнесі

Проходьте безоплатне навчання та отримуйте грант на власну справу - Міністерство цифрової трансформації запускає освітньо-грантову програму Початок для підприємиць. Вона допоможе тим, хто лише починає шлях у бізнесі, і тим, хто вже має свій продукт.

Газорозподільна компанія області нагадує про небезпеку чадного газу

Чадний газ – невидимий ворог. Він безбарвний, не має запаху та утворюється при неповному згоранні блакитного палива. При потраплянні в організм людини, він конкурує з киснем, заважаючи йому правильно функціонувати. Це може призвести до серйозних наслідків зі здоров’ям, і навіть смерті.  Дотримуючись простих правил, можна зменшити ризик отруєння та зберегти безпеку своєї родини та оточуючих.     Якщо людина відчуває запаморочення, слабкість, порушення координації рухів, і в неї є підозра, що причиною може бути чадний газ, перш за все – необхідно вимкнути всі газові прилади та відкрити вікна, щоби впустити повітря.     Основним принципом долікарської медичної допомоги при отруєнні є негайне усунення джерела надходження чадного газу. Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що це може спровокувати вибух.  

Страх гучних звуків - як підтримати дитину?

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.