Швидко спливає час... І знову літо. Ще один навчальний рік прямує до свого логічного завершення. 
Головними пріоритетами виконавчого комітету Солонянської селищної ради, закладів освіти, педагогічних колективів, окрім навчання та виховання підростаючого покоління є спрямування роботи на оздоровлення та відпочинку учнів, дітей, які потребують особливої уваги, пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей учасників бойових дій, постраждалих від аварії на ЧАЕС, талановитих та обдарованих дітей, лідерів учнівського самоврядування; контроль за зайнятістю учнів, що стоять на обліку в органах внутрішніх справ, виховуються в неблагополучних сім’ях і організація їх відпочинку та оздоровлення.



Для багатьох батьків із різних причин такий спосіб оздоровлення дитини є єдино можливим. Далеко не кожна сім'я може відправити свою дитину на море або в дитячий санаторій. Навіть путівка в заміський табір вимагає значних матеріальних витрат. Оздоровлення ж у пришкільному таборі, особливо завдяки підтримці місцевої влади, стає доступним кожній сім'ї, а для дітей пільгових категорій- узагалі безкоштовним.
29 травня вже відкрили свої двері пришкільні табори з денним перебуванням у закладах освіти, підпорядкованих селищній раді, в яких планується оздоровлення дітей за рахунок батьків та дітей пільгових категорій за кошти Солонянської селищної ради. 
Вже з 5 червня по 26 червня буде відправлено на І зміну в ДОТ «Орльонок» дітей пільгових категорій ЗНЗ Солонянської громади (21 учень), гроші на придбання путівок для яких було виділено з бюджету селищної ради.
А вже з 6 червня школярі двох загальноосвітніх закладів освіти Солонянської селищної ради зустрінуться з волонтером в рамках проекту GoCamp (до якого, як вже зазначалось в попередніх новинах, був відібраний і наш заклад: Солонянська СЗШ№2). 
Участь у мовному таборі допоможе дітям розкрити свої таланти у різних видах діяльності (ігри, вистави, змагання, проектної діяльності) та отримати досвід спілкування іноземною мовою в умовах, відмінних від урочних, непомітно подолати мовний бар’єр, удосконалити розмовні вміння в поєднанні із захоплюючим змістовним дозвіллям. 
Як бачимо, літо 2017 року обіцяє бути насиченим, яскравим, змістовним та корисним.
Побажаємо нашим школярам хороших вражень, нових зустрічей та знайомств, здобуття нових знань, а головне-хорошого і незабутнього відпочинку!
А зараз здійснімо невеличку фотоекскурсію першими днями літньої оздоровчої кампанії.