Фото без описуДень Святого Миколая в школах Солонянської громади

Святкового ранку 19-го грудня, у День Святого Миколая, молодших школярів Солонянської громади відвідали волонтери-помічники Святого Миколая разом зі справжнім Миколаєм – отцем Миколою Марчуком, настоятелем Свято-Покровського храму смт Солоного. Для створення святкового настрою дітям, свої зусилля об’єднали активісти благодійного фонду «Сприяння захисту Солонянщини», громадського об’єднання «Пліч-о-пліч» та Солонянська селищна рада. Учні молодших класів отримали смачних медових «Миколайчиків» та переглянули невеличку святкову програму, яку підготували спеціалісти соціально-гуманітарного відділу, волонтери та учні Солонянської СЗШ №2. Отець Микола побажав дітям бути слухняними, розумними та обов’язково виконувати свої обіцянки, які вони адресували в своїх листах до Святого Миколая.

Окремо в кожній школі відзначили солодкими подарунками дітей, чиї батьки захищали та продовжують захищати незалежність України в зоні АТО. Подарунки для дітей учасників АТО забезпечили ГО «Пліч-опліч» та БФ «Сприяння захисту Солонянщини» завдяки небайдужим благодійникам. Кошти на пальне для організації поїздки виділила Солонянська селищна рада.

Першими зустріли свято учні молодшої школи  з села Аполлонівка. Наступними були молодші школярі Надіївської філії, які підготували традиційну для їхньої школи святкову виставу. Далі радо вітали гостей діти Солонянської СЗШ №2. Всі обіцяли Миколаю бути чемними протягом року, щоб наступного разу знову отримати подарунки. У Солонянській СЗШ №1 було найбільше діток, які чекали зустрічі з Миколаєм, тому їх довелося поділити на дві групи. До приходу гостей, педагоги разом із учнями встигли прикрасити ялинку та цілий хол у молодшому крилі школи, тому атмосфера була святковою та невимушеною. Діти вітали Миколая піснями та віршами, тішилися подарунками.

Та 19-го грудня святкування не закінчилося, бо вже 20-го зранку помічники Святого Миколая вирушили до школи в с.Широкому та Малозахаринської філії і дитячого садочку. Зворушливий виступ підготували дітки для гостей у с.Малозахарине – навіть Миколая запросили до свого святкового хороводу. У Широкому учні теж підготували цікавий костюмований захід до Дня Святого Миколая.

 

Окрім привітань та смаколиків, учні шкіл Солонянської громади отримали змогу долучитися до естафети «Світло Миру з Вифлеєму». Вогонь, привезений напередодні українськими скаутами з міста, де народився Ісус Христос, додав чарівності та магії до святкового настрою дітей. Кожен мав змогу потримати лампадку зі Світлом Миру та загадати бажання.

Примітно, що до України повертається добра давня традиція дарувати подарунки до Дня Святого Миколая. От і педагоги й діти наших шкіл потурбувалися не лише про себе, а ще й зібрали та передали подарунки для вихованців пришкільного інтернату Василівської філії та для діток у зоні АТО в рамках акції «Діти дітям». Під час наступних поїздок до зони АТО волонтери доставлять іграшки та смаколики діткам. Крім того, школи Солонянської громади долучилися в межах акції «Діти дітям» до збору коштів для онкохворих дітей.

Нехай же дитячі мрії обов’язково здійсняться! А ми й надалі намагатимемось об’єднувати для цього зусилля влади і громадськості.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису