День Європи сприймають як символ миру та єдності. Це той день, коли всі європейці гуртуються навколо ідеї вшанувати свої спільні цінності.
Дні Європи в Україні традиційно відзначаються з метою нагадати українцям, що вони є європейською нацією і розглядаються як практичний крок у напрямку зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
18 травня, об’єднавшись, заклади освіти Солонянської громади: Солонянська СЗШ №1 (опорний заклад) та Солонянська СЗШ№2 відсвяткували цей визначний день. 



Під оголошення початку церемонії, прапороносна група внесла символічні стяги, а під звуки Державного гімну України та Гімну Європи учні підняли прапори.
Пізніше учнівський склад двох закладів освіти пройшов урочистою ходою центром селища, виконуючи українські патріотичні музичні композиції та кричалку: «Опа, опа, Україна- це Європа. Молодь нації за євроінтеграцію, моя країна-єдина Україна! Україна понад усе!»
Об’єднав учнівські колективи флешмоб у вигляді серця, в якому знаходився голуб. Адже наша країна так сердечно пране миру. 
Найпопулярніші європейські пісні були фішкою цього свята, а запускання повітряного змія, зробленого гуртківцями «Авіамодельного" гуртка Центру позашкільної освіти стало його кульмінацією.
Щиро вітаємо вас з Днем Європи! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця.