Фото без описуНова українська школа ставить перед учителем нові вимоги… Сучасний учитель повинен не лише йти в ногу з часом, а й на його випередження. Він має містити в собі якості лідера, новатора, фасилітатора, тьютора. Теза: «Учитель і учень зростають разом» повинна стати наскрізною ідеєю нової школи та нового учителя.

Такою є учитель початкових класів  КЗО  «Солонянська середня загальноосвітня школа  № 1 І-ІІІ ступенів» (опорний заклад) Солонянської селищної ради Дніпропетровської області  Бугрієнко Валентина Іванівна.

Як говорить Валентина Іванівна: «Ми живемо у неспокійний час – час великих роздумів, сподівань. Сьогодні необхідно мислити і працювати по-новому, по- новому будувати процес освіти та виховання. Кожна історична епоха висуває вимоги до виховання та навчання молоді, створює певний позитивний педагогічний досвід.  Державотворення, що відбувається в сучасній Україні, потребує  нової педагогіки…».

Своїм  прикладом, використанням  нових підходів  до навчання та виховання молодого покоління намагається виховати  сильну особистість з яскраво вираженим власним "Я”, здатною обґрунтовано обстоювати власну життєву позицію, конкурентоспроможного майбутнього фахівця своєї справи.  

Бугрієнко В.І. приймає активну участь у громадському житті, житті школи, у різноманітних конкурсах локального, регіонального та Всеукраїнського рівня.

Не змогла Валентина Іванівна оминути увагою Всеукраїнський  конкурс   моделей виховного процесу в освітніх закладах “Виховати особистість” в номінації “Вчитель загальноосвітнього навчального закладу”, основними завданнями якого є:

  • посилення ролі виховання у педагогічному процесі;
  • системний аналіз наявної практики виховання учнівської молоді;
  • активне впровадження інноваційних форм та методів виховання у педагогічну практику;
  • поширення кращого досвіду роботи щодо організації виховної роботи з учнівською молоддю;
  • підвищення професійної компетентності педагогів у організації виховного процесу;
  • оновлення змісту виховної діяльності в освітніх закладах відповідно до сучасних вимог.

Валентина Іванівна презентувала учнівський проект «Моральний вчинок» метою якого є стимулювати інтерес в учнів до проблеми екології;  оволодіти певною сумою знань стосовно того, що майбутнє нашої планети в наших руках, про необхідність дбайливого ставлення до природи, про взаємозв’язки між діяльністю людини і життям природи; виховати почуття відповідальності за те, що відбувається в природі, підвищення екологічної  культури.

Вчитель довго і активно працювали з вихованцями за завданнями проекту, вирішували самі та намагалися долучити громадськість до проблем екології нашої місцевості через просвітницьку роботу, акції.

Настав час поділитися  своїми  творчими надбаннями  і на Всеукраїнському рівні.

Тож, побажаємо нашій колезі перемоги! Вболіваємо за вас, шановна Валентино Іванівно!