Фото без описуЗ метою забезпечення якісного рівня освіти дітей з особливими освітніми потребами, підвищення професійного рівня вчителів, які навчають дітей з особливими освітніми потребами 26 жовтня  2016 року  в приміщенні КЗО «Солонянської СЗШ№1 І-ІІІ ступенів» (опорний заклад) Солонянської селищної ради Дніпропетровської області відбулося засідання акцент-групи  для вчителів початкових класів. На засіданні  розглядалася  актуальна проблема сьогодення: «Інклюзивна освіта, як модель соціального розвитку для дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу».

Засідання проходило під керівництвом завідувача Солонянської  психолого-медико-педагогічної консультації Басараб Людмили Олександрівни.

 Під час заходу  досвідом роботи ділилися  педпрацівники інклюзивного  навчання Солонянської СЗШ№1: вчитель початкових класів Тищенко Т.Г, асистент-вчителя Купрій О.М. та Мазур М.Г., практичний психолог Солонянської СЗШ №2. Слухачам були представлені цікаві фрагменти відео-уроків, презентації з досвіду роботи.

Одним з важливих питань засідання  було організація навчання   дітей з особливими потребами  в інклюзивному класі.  Заступник директора з навчально-виховної роботи  Солонянської СШ№1 Шава І.В. та  завідувач ПМПК Басараб Л.О.  поділилась  досвідом у навчанні та вихованні   дітей  з обмеженими можливостями, сприйнятті дітей з особливими потребами як невід’ємної частки суспільства.