Фото без описуМова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
У загальноосвітніх закладах Солонянської громади наприкінці лютого пройшли відповідні заходи, приурочені Дню рідної мови.



Педагогічний колектив та учні Солонянської СЗШ №1 (опорний заклад) провели ряд відкритих уроків та виховних годин: "Наша мова солов’їна”, "Мова-душа народу”, "Мовонько моя, ти калинова”; виставку вишитих рушників, малюнків з елементами народного петриківського розпису.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису
Учні та учителі Солонянської СЗШ№2 здійснили екскурсію в с.Петриківка Петриківського району. Діти були в музеї етнографії та народно-прикладного мистецтва, де потім мали змогу взяти участь в майстер-класі з петриківського розпису. Наступною була зупинка на козацькому хуторі Галушківка, унікальний музей під відкритим небом. Екскурсанти познайомилися з історією того краю, завітавши у дуже колоритний музей сільського побуту.

Фото без описуФото без опису
В Аполлонівській СЗШ свято пройшло під девізом : "Станем ми пліч-о-пліч проти змови, занедбати не дамо своєї мови. Всі ми патріоти неньки України, в нас вона одна і мова в нас єдина!". Учні підготували цікаві факти про мову, пісні, вірші, стінгазети. Школярі вшанували пам’ять великого Кобзаря під час щорічного конкурс на найкращого читця поезій Т.Г.Шевченка.

Фото без описуФото без описуФото без опису
В Надіївській філії відбулася літературно-музична композиція «Українська мова - мова української нації». Школярі декламували вірші відомих українських поетів про Україну, українську мову; згадували її трагічну долю, читали гуморески, демонструючи красу і велич рідної мови та своє шанобливе ставлення до неї.

Фото без описуФото без опису
В шкільних бібліотеках були підготовлені виставки літератури "Коштовний скарб народу”, "Рідна мова! Рідна мова! Що в єдине нас злива…”
Мова кожного народу –
Неповторна і своя:
В ній гримлять громи в негоду,
В тиші – трелі солов’я…
На своїй природній мові
І потоки гомонять,
Зелен-клени у діброві
По-кленовому шумлять.

Плекаймо нашу мову! Говорімо українською!