Фото без описуНапередодні Всеукраїнського Дня бібліотек загальноосвітні  навчальні заклади Солонянської селищної ради отримали чудовий  подарунок – художню літературу за кошти обласного бюджету  на суму  43 834 грн.

Це і класичні твори, що вивчаються у курсі української та зарубіжної літератури: І.Франко «Украдене щастя», О.Довженко «Зачарована Десна», І.Карпенко-Карий «Сто тисяч. Хазяїн», І.Нечуй-Левицький «Кайдашева сім’я», М.Коцюбинський «Fata morgana», І. Котляревський «Наталка-Полтавка», В.Гюго «Собор Паризької богоматерi»,  М.Гоголь «Тарас Бульба», О.Уайльд «Портрет Доріана Грея» і т.п., книги про видатних українців, видатних людей планети.

Дитячі енциклопедії: «Література», «Загадки природи», «Українські традиції і звичаї», «Підводний світ», «Загадки історії», «Астрономія», «Міфологія», «Географічні відкриття» і т.д., та комплект книг серії «Патріотична бібліотека», який містить різноманітні за жанром твори, які виховують у читачеві любов та шану до рідної землі, вчать пишатися своєю країною та її героїчним історичним минулим:  Р. Іванчук «Журавлинний ключ», П.Луцик «Настане день закінчиться війна», В. Макеєв «100 днів полону», Я. Іріш «Сповідь с того світу» і т.п.

Сперечатися з прогресом справді важко, адже книга сьогодні дещо втрачає свої позиції по відношенні до інших високотехнологічних засобів комунікації, але ми впевнені, що дякуючи такому різноманіттю книг не лише діти, але й дорослі знову протопчуть не так давно зарослі стежини, які ведуть у світ бібліотеки…Адже як не крути, все таки яке задоволення отримує людина від читання книги! Задоволення невловиме — спричинене особливою тишею, запахом, утаємниченістю та наповненістю. Чимось незвичайним, проте вічним, насправді вічним!!!