Триває міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Триває міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Вчора, 3 грудня, члени мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, провели інформаційно-профілактичну роботу серед жителів Широчанського старостинського округу з метою привернення уваги мешканців до проблем подолання насильства в сім’ї, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення.

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

Уже не перший рік в Україні наприкінці листопада стартує Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Дана акція проводиться з 25 листопада по 10 грудня щорічно. Акція «16 днів проти насильства» - це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, сформувати свідомість всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Узагальнення Анкети для визначення потреб громади  у соціальних послугах

Узагальнення Анкети для визначення потреб громади у соціальних послугах

З метою визначення та узагальнення потреб населення Солонянської селищної територіальної громади у соціальних послугах проведено анкетування мешканців громади із застосуванням сучасних можливостей мережі Інтернет (анкета була розміщена на сайті Солонянської селищної ради та на офіційній сторінці в фейсбук).

Соціальне сирітсво

Соціальне сирітсво

Соціальне сирітство – це явище, обумовлене ухиленням або відстороненням батьків від виконання батьківських обов’язків по відношенню до неповнолітніх дітей. У зв’язку з цим зростає кількість дітей, які залишаються без батьківського піклування. Ця ознака, на жаль, не обминула і нашого суспільства.

Здійснено виїзди у с.Широкополе та смт Солоне до прийомних сімей

Здійснено виїзди у с.Широкополе та смт Солоне до прийомних сімей

13 та 16 липня 2021 року працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» спільно із головним спеціалістом Дніпровської РДА, старшим інспектором ювенальної привенції та поліцейським офіцером громади здійснено виїзди у с.Широкополе та смт Солоне до прийомних сімей. В ході виїздів перевірено умови проживання 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях. Умови виховання дітей забезпечені належним чином. З прийомними батьками проведено роз’яснювальні бесіди щодо створення сприятливих умов для навчання та розвитку дітей, а також підготовки до дорослого життя та набуття навичок самостійного розв’язання проблем після виходу з прийомних сімей.