Заходи з енергозбереження головного корпусу КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня»

Фото без опису

Фото без опису

Солонянська багатопрофільна лікарня забезпечує медичне обслуговування мешканців 3-х територіальних громад: Солонянської та Новопокровських селищних і Святовасилівської сільської. Населення даних громад становить: Солонянська – 23 698 чол. та 1474 внутрішньо переміщені особи, Новопокровська – 8 029 чол. та   473 ВПО, Святовасилівська – 4 762 чол.  та 131 чол. ВПО. Таким чином, загальна кількість мешканців, яких обслуговує лікарня становить   36 489 чол. та   2 078 ВПО, разом 38 567 чол.

Про сталість та перспективність функціонування закладу свідчить той факт, що у 2023 році КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» в числі трьох від Дніпровського району ввійшла в спроможну мережу закладів охорони здоров’я Дніпропетровського госпітального округу як лікарня загального лікування.

На 2024 рік лікарня законтрактувала 13 пакетів послуг за програмою медичних гарантій з національною службою здоров’я України.

Таким чином, КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» не лише обслуговує велику кількість мешканців, а і має перспективи подальшого функціонування та розвитку.

Однією з ключових потреб для забезпечення належних умов перебування в закладі пацієнтів є належні санітарно-гігієнічні умови. Будівля головного корпусу лікарні 1972 року побудови, в ній розташовані: діагностично-поліклінічне відділення на 250 відвідувань за зміну, приймальне відділення, два стаціонарних відділення: загально соматичне відділення №1 (хірургічне, гінекологічне, травматологічні, лор, офтальмологічні та паліативні) та  загально соматичне відділення №2 (терапевтичні, неврологічні, кардіологічні ліжка та 6 ліжок блока інтенсивної терапії). В цьому корпусі також розташована екстрена медична допомога.

На даний час головний корпус лікарні потребує проведення заходів з енергоефективності, а саме:

  • заміна вікон на енергозберігаючі в частині будівлі у кількості 36 шт. (вартістю 339 417,00 грн.);
  • утеплення фасаду будівлі площею близько 2165 м2.(вартість 10 500 000,00 грн).

Таким чином, на вжиття заходів з енергозбереження (заміна вікон та утеплення фасаду) головного корпусу КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня»  орієнтовна потреба у фінансування становитиме 10 839 417 грн.

Свідченням того, що дана проблема належить до пріоритетних для Солонянської селищної ради є те, що у 2023 році виконані заходи з енергоефективності у вигляді заміни 22 вікон на енергозберігаючі на суму 281 339,00 грн., також виготовлено проект та заплановані роботи по заміні даху головного корпусу на суму 2 950 000,00 грн.

Проведення заходів з енергозбереження (утеплення фасаду будівлі лікарні) дозволить збільшити термін служби будівлі, та скоротити значні фінансові витрати на обслуговування будівлі а саме витрати за комунальними платежами.