Ми живемо в світі шаленого потоку різноманітної інформації. Вона має значний вплив на всі сфери нашого життя. Ми щодня споживаємо великий обсяг інформації, тому маємо вчитися ставитися до неї критично, виокремлювати головне й другорядне, вміти її аналізувати та інтерпретувати.

В нашому Центр активності громадян Солоне відбувся тренінг для освітян трьох громад Дніпропетровщини з теми «Інформаційна безпека» в рамках програми «Безпечна громада», що реалізується громадською організацією Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ» за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Важливо підкреслити, що інформаційна безпека охоплює не лише запобігання дезінформації. Вона також стосується «цифрових» слідів, інформаційних пасток та критичного мислення.

Окремий блок питань стосувався теми академічної доброчесності. Освітяни дослідили види та приклади її порушення, обговорили причини та наслідки.

В результаті тренінгу учасники сформували перелік норм безпечної поведінки в інформаційному просторі, проговорили як відповідально споживати та використовувати інформацію, проаналізували свої вміння фільтрувати інформацію та захищати персональні дані.

КУ ЦПР ПП Солонянської ТГ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису