Відповідно до Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VІІІ «Про правовий режим воєнного стану» із змінами, внесеними згідно Закону України від 12 травня 2022 року № 2259-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», виконавчий комітет Солонянської селищної ради оголошує про наявність вакантної посади провідного спеціаліста відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної ради  – 1(одна) штатна одиниця.

ОПИС ВАКАНТНОЇ ПОСАДИ

Назва та категорія посади

Провідний спеціаліст відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної ради. Посаду віднесено до сьомої категорії посад в органах місцевого самоврядування. 

Посадові обов'язки

 

Провідний спеціаліст відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної ради відповідає за:

  • Створення умов для реалізації конституційних прав громадян на інформацію.
  • Сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова.
  • Забезпечення проведення державної політики в інформаційній сфері на території Солонянської селищної громади.
  • Організацію роботи щодо впровадження та супроводження комплексної системи захисту інформації у виконавчому комітеті Солонянської селищної ради.
  • Організацію роботи і виконання функцій із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій у виконавчому комітеті Солонянської селищної ради.
  • Здійснення оперативного інформування основних суб’єктів національної системи кібербезпеки про виявлені кібератаки та/або кіберзагрози.
  • Підготовку та оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних, наборів даних, передбачених реєстром оприлюднених наборів даних у форматі відкритих даних (далі - Реєстр) відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» та внутрішніх розпорядчих документів.
  • Актуалізацію даних, надання пропозицій змін до Реєстру.
  • Організацію участі відділу у формуванні та виконанні державних та регіональних програм у сфері інформатизації, цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації у межах повноважень відділу.
  • Формування та виконання завдань Програми інформатизації Солонянської селищної ради.
  • Участь у розробці нормативно-правових актів щодо реалізації проєктів цифрової трансформації.
  • Координацію взаємодії виконавчого комітету Солонянської селищної ради з обласною державною адміністрацією, підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери управління обласної державної адміністрації, з питань інформаційно-комунікаційних технологій.
  • Організацію підтримки безперебійної роботи обчислювальної, розмножувальної техніки, периферійного обладнання, засобів комп’ютерного зв’язку та комп’ютерної мережі виконавчого комітету Солонянської селищної ради, проведення профілактичних робіт.
  • Забезпечення надання допомоги підписувачам під час генерації їх особистих та відкритих ключів.
  • Встановлення та забезпечення працездатності комп’ютерного обладнання, комплексів технічної фіксації сесій, постійних комісій виконавчого комітету, запровадження комп’ютерних програм статистичної звітності, автоматизованої системи електронного документообігу та створення локальної комп’ютерної мережі і забезпечує здійснення відповідного моніторингу.
  • Забезпечення прозорості та відкритості у діяльності селищної ради та її виконавчих органів, висвітлення питань роботи ради, виконавчого комітету і селищного голови, їх позиції з актуальних питань перед Солонянською територіальною громадою.
  • Проведення моніторингу та аналізу потреб структурних підрозділів виконавчого комітету Солонянської селищної ради у забезпеченні комп’ютерною технікою та надання пропозиції щодо її оновлення.
  • Забезпечення введення в експлуатацію, встановлення, обслуговування комп’ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, що експлуатуються в виконавчому комітеті Солонянської селищної ради.
  • Організацію проведення робіт щодо інсталяції програмного забезпечення.
  • Розробку, впровадження та постійне поновлення офіційного веб-сайту Солонянської територіальної громади.
  • Постійну роботу над удосконаленням дизайну веб-сайту.
  • Здійснення моніторингу та видалення застарілої інформації, обробку та внесення актуальної інформації до сайту Солонянської територіальної  громади.
  • Надання консультативної допомоги працівникам виконавчого комітету Солонянської селищної ради з питань роботи та використання комп’ютерного обладнання і програмного забезпечення.
  • Забезпечення моніторингу введення в експлуатацію та організація обслуговування комп’ютерної мережі виконавчого комітету Солонянської селищної ради, поточне адміністрування мережного обладнання локальної комп’ютерної мережі.
  • Здійснення моніторингу дотримання технології експлуатації програмного забезпечення та використання антивірусного захисту локальної комп’ютерної мережі.
  • Забезпечення доступу користувачів до внутрішніх інформаційних ресурсів.
  • Надання консультацій по технічному, програмному забезпеченню.
  • Оновлення програмного забезпечення на комп’ютерах працівників Солонянської селищної громади.
  • Забезпечення виявлення і попередження недоліків у роботі працівників виконавчого комітету Солонянської селищної ради під час використання комп’ютерної та оргтехніки, системного та прикладного програмного забезпечення.
  • Вжиття заходів з удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу.
  • Підвищення кваліфікації, використовуючи мережу Інтернет, та самостійне вивчення відповідної літератури.

Умови оплати праці

Посадовий оклад – 4950,00 грн., надбавка за вислугу років, надбавка за ранг посадової особи місцевого самоврядування (державного службовця), за наявності достатнього фонду оплати праці – премія.

Інформація про призначення на посаду

   Селищний голова після ознайомлення з наданою інформацією та документами, проводить співбесіду з претендентами на зайняття посади провідного спеціаліста відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної ради та приймає відповідне розпорядження про призначення на посаду.

   Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посаду провідного спеціаліста відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної, на яку буде призначена особа відповідно до абзацу першого частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (без проведення конкурсу), виникає обов’язковість оголошення та проведення конкурсу на дану посаду у визначеному законодавством порядку.

Кваліфікаційні вимоги

Вища освіта не нижче ступеня бакалавра, вільне володіння державною мовою. Стаж роботи на посадах на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 5 років.

Перелік документів, необхідних для участі в співбесіді

 

 

 

 

 

  • Заява.
  • Заповнена особова картка П2-ДС.
  • Документ, що підтверджує наявність громадянства України.
  • Документ про освіту.
  • Трудова книжка.
  • Резюме довільної форми.

Особи можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації, архівні довідки тощо).

Приймання документів від осіб, які бажають взяти участь у співбесіді, протягом 14 календарних днів з дня публікації оголошення, з 05 по 18 жовтня 2023 року включно за адресою: вул. Гагаріна, 7, смт Солоне, до 17.00 год 18 жовтня 2023 року.

Вимоги до професійної компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

Необхідні особистісні якості

Комунікабельність, повага до інших.

Необхідні ділові якості

Діалогове спілкування, стресостійкість.

Уміння працювати з комп’ютером

Знання операційних систем та програм для розробки і підтримки сайтів у робочому стані.

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

Знання законодавства

 

    Документи,   які   регламентують   діяльність провідного спеціаліста відділу цифрової трансформації та комунікацій виконавчого комітету Солонянської селищної ради:

Зовнішні документи: Конституція України; закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та інші закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази та розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші нормативно-правові акти.

Внутрішні документи: Розпорядження селищного голови; Рішення сесії та виконавчого комітету селищної ради; Положення відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій виконавчого комітету; посадова   інструкція спеціаліста І категорії відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій виконавчого комітету.

Повинен знати: Інструкція з діловодства; Правила внутрішнього трудового розпорядку; Правила ділового етикету; Правила охорони праці та протипожежної безпеки.

Місце, дата та час початку проведення співбесіди

смт Солоне, вул. Гагаріна, 7 Дніпровського району Дніпропетровської області , кабінет селищного голови, 20 жовтня 2023 року, початок о 10.00 год.

Прізвище, ім'я та по батькові,   телефон особи, яка надає додаткову інформацію з питань вакантної посади

Дармостук Людмила Василівна, начальник відділу організаційно-кадрової роботи, діловодства та контролю,

3-04-12

Виконавчий комітет Солонянської селищної ради

Фото без опису