6-7 вересня у Дніпрі відбувся східноукраїнський Форум Рад ВПО «Змі(ц)нюємо Україну!»

УВКБ ООН та місцева партнерська організація Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» зібрали понад 100 учасників із Рад ВПО. На одному майданчику зустрілися представниці й представники Рад ВПО, органів влади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей, експертки та експерти благодійних і громадських правозахисних організацій.

Також запрошення до участі у форумі прийняла і Рада внутрішньо переміщених осіб при Солонянській селищній раді. Це була чудова можливість презентувати наш досвід Ради ВПО та її ефективності. Рада ВПО це потужна платформа для спільних дій інститутів громадянського суспільства, органів державної влади й місцевого самоврядування, яка дає змогу сприяти інтеграції переселенців у приймаючі громади. Ключовою темою форуму стало партнерство міжнародних і місцевих організацій у питаннях підтримки інтеграції ВПО.

В тематичних секціях в форматі "Світового кафе" напрацювали виклики, шляхи подолання та рекомендації для уряду, НГО та ОМС житлових прав ВПО, відновлення засобів для існування, соціального захисту та психологічної підтримки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису