Фото без опису

  1. Відмовляйтеся приносити зброю в школу, відмовляйтеся носити зброю для когось іншого та відмовляйтеся замовчувати інформацію про тих, хто носить зброю.
  2. Негайно повідомляйте керівництво школи або поліцію про будь-які злочини.
  3. Повідомляйте вчителя або практичного психолога про підозрілу поведінку чи розмов з боку інших учнів вашої школи. Ви можете врятувати чиєсь життя.
  4. Навчіться ефективно контролювати свій гнів. Дізнайтеся про методи врегулювання спорів шляхом обговорення, пошуку рішень або уникнення бійки.
  5. Допомагайте іншим урегульовувати спори мирним шляхом. Започаткуйте або приєднайтеся до програми посередництва в спорах між однолітками, у рамках якої спеціально підготовлені учні допомагають однокласникам знайти способи врегулювання спорів без кулаків чи зброї.
  6. Створіть дитячий суд, у якому молоді люди виступатимуть у ролі суддів, прокурорів, присяжних та адвокатів. Суди можуть проводити слухання у справах, встановлювати факти та виносити вироки або вони можуть призначати покарання, якщо підлітки визнають себе винними. Підлітки в цьому процесі беруть більш активну участь, ніж у системі ювенальної юстиції, створеній дорослими.
  7. Станьте радником для одноліток, щоб працювати з однокласниками, які потребують підтримки та допомоги у вирішенні проблем.
  8. Станьте наставником для молодшого учня. Як зразок для наслідування і друг, ви можете полегшити молодшій від вас особі процес пристосування до школи та процес пошуку допомоги.
  9. Організуйте групу добровольців для боротьби зі шкільною злочинністю. Розгляньте можливість створення учнівських патрулів, які допоможуть стежити за коридорами, паркувальними майданчиками та групами, а також розробіть механізм анонімного повідомлення учнями про проблеми.
  10. Попросіть кожен учнівський гурток або клуб приєднатися до боротьби з насильством. У газеті можна було б надрукувати історії про те, як попередити насильство; мистецький гурток міг би створити малюнки, що ілюструють наслідки насильства. Професійні гуртки могли б дослідити, як насильство впливає на досягнення карєрних цілей. Спортивні команди могли б розглянути способи зменшення насильства, що не є частиною стратегії.
  11. Привітайте нових учнів та допоможіть їм відчути себе у вашій школі, як удома. Представте їх іншим учням. Знайомтеся принаймні з одним учнем щотижня.
  12. Розпочніть кампанію «Обітниця миру» (або приєднайтеся до неї), у рамках якої учні обіцятимуть вирішувати спори без насильства, відмовитися від зброї та підтримувати безпечне середовище для всіх. Намагайтеся залучити всіх учнів.