Фото без описуКомісія з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Солонянської селищної ради працює для результативного вирішення проблеми виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення інтересів кожної дитини, яка зростає та виховується в сімейному оточенні, реалізації її права на життя, охорону здоров’я, освіту та соціальний захист.

Сьогодні, 13 квітня, у приміщенні Солонянської селищної ради відбулось чергове засіданні комісії з питань захисту прав дитини. На порядок денний виносилось 7 питань, які стосуються захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, розглядались питання

  • про доцільність встановлення опіки;
  • про доцільність позбавлення батьківських прав;
  • про невиконання батьківських обов’язків по відношенню до своїх малолітніх дітей;
  • про доцільність надання дозволу неповнолітнім на укладання договорів оренди;
  • про влаштування малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування до КЗ «Малий груповий будинок» Солонянської селищної ради Дніпропетровської області;
  • про доцільність надання дозволу на звернення на стягнення на майно;
  • про доцільність роз’єднання рідного брата та сестри.

У роботі комісії взяли участь керівники структурних підрозділів Солонянської селищної ради: перший заступник селищного голови Ірина Грекова, начальник служби у справах дітей Ірина Котенко, начальник юридичного відділу Сергій Лисенко, начальник відділу соціального захисту населення Анна Заїка, заступник директора з дитинства та материнства Солонянського ЦПМСД Олександр Мазурик, головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану громадян по Дніпровському, Солонянському районах Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Олена Акулова. Серед запрошених були директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Солонянської селищної ради Вікторія Османова та інспектор з ювенальної превенції відділення поліції №9 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Євгенія Бобильова.

У ході засідання заслухано як запрошених, так і членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлюючи власну думку та вносили свої пропозиції щодо відповідних рішень.

За результатами комісії прийняті виважені рішення з метою захисту прав та інтересів дітей. Зокрема: про доцільність встановлення опіки; доцільність позбавлення батьківських прав; доцільність надання дозволу неповнолітнім на укладання договорів оренди та доцільність роз’єднання брата і сестри. Рішенням комісії також ухвалено влаштування 3-х малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування до КЗ «Малий груповий будинок» Солонянської селищної ради. Питання про невиконання батьківських обов’язків по відношенню до своїх малолітніх дітей взято під супровід КУ «Центр надання соціальних послуг». Одностайним рішенням комісії стала відмова надання дозволу на звернення на стягнення на майно.