Солонянська громада в очікуванні відкриття малого групового будинку, який звели у смт Солоне за кошти обласного бюджету.

 Такий будинок надасть можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які з тих чи інших причин не були влаштовані в родини,  виховуватися в умовах, наближених до сімейних. В цій затишній та сучасній домівці віднайдуть сімейний затишок 10 таких діток  Солонянської громади.

Для облаштування та функціонування закладу  в 2020 році з бюджету громади виділено кошти  у сумі – 1 313 296  грн, з них   на  суму 216 777,50 грн вже закуплено: ліжка, матраци, шафи, стільці, диван, шафу-купе , стелажі, книжкові полиці та ролети.

Вже скоро планується офіційне відкриття малого групового будинку, а наразі тривають останні підготовчі роботи. Кожну кімнату будинку облаштовують меблями, побутовою технікою, столовим посудом та предметами для харчування.

Всього в цій установі  5 спалень, кожна – на двійко дітей, а ще – вітальня, кухня, обідній зал, комора для зберігання речей і пральня. А ззовні будинку на дітей чекає  яскраве подвір’я: дитячий майданчик із гойдалками, каруселями та спеціальним гумовим покриттям. Тротуарні доріжки вимощені плиткою.

Тож, з нетерпінням, разом із дітлахами чекаємо на таку довгоочікувану подію.