Фото без описуВ червні 2018 року Громадська організація «ПЕРСПЕКТИВА 2020», Виконавчий комітет Солонянської селищної ради, Комунальне підприємство «Солонянське житлово-комунальне управління» підписали Меморандум та розпочали співпрацю.

У фокусі уваги питання пошуку фінансування для вирішення актуальних проблем водопостачання та водовідведення у Солонянському районі.

За минулий період були визначені першочергові проекти для пошуку фінансування, розпочали підготовку заявок на державні конкурси та конкурси міжнародних донорів. У січні 2019 Романова Лариса, директор з розвитку ГО «ПЕРСПЕКТИВА 2020»,  спільно з Копейко М.М., головою Солонянської ОТГ, та Якушенковим М.В., директором КП «Солонянське ЖКУ» прийняли участь у зустрічі у Дніпропетровській обласної раді з представниками банку KfW (ФРН). Зустріч була продовжена на території Солоняської ОТГ.  

Експерти банку відзначили хорошу підготовку Солонянської ОТГ до зустрічі та обговорення, дали високу оцінку стратегічному опрацюванню проблеми, відзначили вивіреність і логічність пропонованих рішень, та висловили зацікавленість у співпраці.

Уряд ФРН виділив 20 мільйонів євро на вирішення проблем водопостачання та водовідведення. Також цей банк чекає рішення EU про додаткові кошти. До кінця цього року буде прийнято остаточне рішення про фінансування заявлених проектів.

В подальшому ми будемо публікувати більш детальну інформацію про вже виконану роботу та інформувати про стан проблеми.