Фото без опису

Служба у справах дітей запрошує до співпраці людей, які готові здійснювати тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в своїй сім’ї на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин – кандидатів в патронатні вихователі.

Патронатним вихователем може бути особа:

  • повнолітня дієздатна, яка має досвід виховання дітей;
  • члени родини, якої надають згоду на влаштування дитини до сім’ї;
  • яка перебуває або не перебуває у шлюбі;
  • має члена родини, який готовий бути її добровільним помічником (чоловік, дружина, мати, батько, повнолітні донька, син або ін.);
  • стан здоров’я якої та добровільного помічника дозволятиме надавати послугу патронату над дитиною;
  • не притягується/валась до кримінальної відповідальності, відсутні судимість або обмеження, передбачені кримінальним процесуальним законодавством, кандидата у патронатні вихователі та членів сім’ї, які досягли 14-річного віку і проживають разом з ним;
  • має наявні відповідні умов для безпечного та комфортного проживання дитини, влаштованої до сім’ї патронатного вихователя;
  • обов’язково не працевлаштована, бо патронат і є працевлаштуванням.

Яку матеріальну підтримку отримає патронатний вихователь від держави:

  1. соціальну допомогу на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя (далі - соціальна допомога);
  2. оплату послуги патронату над дитиною (далі - грошове забезпечення) та здійснення видатків на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (у 2024 році на дітей до 6 років становить 2,5*2563,00= 6407,50 грн., на дітей віком від 6 до 18 років  2,5*3196, 00 =7990 грн.) для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (у 2024 році на дітей до 6 років становить 3,5*2563,00=8970,50 грн., на дітей віком від 6 до 18 років                        3,5*3196,00=11186,00 грн.) .

Грошове забезпечення виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату над дитиною.

Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (у 2024 році 3028, 00*5=15140 грн).

У разі коли до сім’ї патронатного вихователя влаштовано дитину віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина або одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

За більш детальною інформацією можна звертатися за адресою: вул. Гагаріна, 7, с-ще Солоне, служба у справах дітей Солонянської селищної ради або за тел.+380967066691.