Сьогодні Всесвітній День боротьби зі СНІДом – захворюванням, яке нині є однією із глобальних проблем людства.

За офіційними даними Міністерство охорони здоров'я України, станом на липень поточного року в Україні знаходилося 158 308 осіб, які живуть з ВІЛ. Впродовж дев’яти місяців 2023 року виявлено та офіційно зареєстровано 8 809 випадків ВІЛ-інфекції. Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблему ВІЛ/СНІДу, підвищити поінформованість людей, а також продемонструвати солідарність на шляху до подолання даної проблеми.

Під час війни ризик інфікування ВІЛ зростає. Тим не менш, існує безліч доступних до- та післяконтактних способів захиститися від даної інфекції. Також за умови регулярного тестування на ВІЛ можна вчасно дізнатися про позитивний статус та якомога раніше розпочати лікування – антиретровірусну терапію, яка рятує життя.

Пам'ятайте: тестування на ВІЛ є безоплатним, і пройти його можна у сімейного лікаря, в кабінеті довіри, в центрі СНІДу або мобільних пунктах для тестування, якщо такі є у вашому населеному пункті. Знайти зручну локацію можна у чат-боті ТестПОРУЧ: http://t.me/HIVfree_bot.

Фото без опису