Рада внутрішньо переміщених осіб при Солонянській селищній раді у співпраці з БО "Благодійний Фонд Об’єднуємось, ми з України" виграла грант від Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund «Сприяння у виконанні обласних планів дій 1325» для регіональних коаліцій Дніпропетровської області.

Метою гранту є сприяння у виконанні «Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Дніпропетровській області».

Також за мету поставлено визначення специфічних потреб осіб, які постраждали від конфлікту, зокрема жінок, з урахуванням гендерних підходів та їх урахування під час надання адміністративних, медичних та соціальних послуг.

Реалізація грантової програми вже розпочалась. Так, 22 листопада в Центр активності громадян Солоне було проведено перший тренінг для жінок та дівчат ВПО, в тому числі з інвалідністю, які постраждали від різних видів конфліктів на тему «Жінка та війна формула виживання».

Активну участь у тренінгу взяли членкині Ради ВПО Солонянської громади. Учасники опанували методи самодопомоги та стабілізації власного емоційного стану, ознайомилися з ознаками порушення психічного здоров’я (симптомами тривоги, депресії, ПТСР-червоні прапорці).

Під час тренінгу створили мапу потреб та визначили основні проблеми та потреби жінок та дівчат, що постраждали від конфлікту з метою соціалізації в громаді. Також тренерка ознайомила присутніх із платформи для надання безкоштовної допомоги як психологічної так і для вирішення соціальних питань.

БО «Благодійний Фонд» Об’єднуємось, ми з України» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповідь на виклики війни», який виконується Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund у партнерстві з Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine, Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультативний жіночий центр / WICC, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису