1-3 листопада у Києві відбувся перший Всеукраїнський Форум Рад ВПО

Форум став широкою платформою для діалогу, яка об’єднала понад 350 учасників: представників ВПО, урядовців, громадський сектор та міжнародні організації.

Головною метою Форуму було напрацювання спільних алгоритмів підтримки, адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади. Покращити взаємодію між владою, громадськими й міжнародними гуманітарними організаціями в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців.

Відкрили роботу Форуму

  • Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук
  • Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця Агентства ООН у справах ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні
  • Дермот Гамільтон, виконавчий директор «Стабілізейшен Суппорт Сервісез»
  • Меттью Джонсон, радник з питань стабілізації посольства США в Україні
  • Уляна Бах, директорка проєктів IREX в Україні

На сьогодні в Україні працюють 25 Рад ВПО при обласних радах, 71 – при районних і 431 — при органах місцевого самоврядування.

Рада ВПО – це консультативно-дорадчий орган, який складається з внутрішньо переміщених осіб та який діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах.

Основна роль Рад ВПО – адвокаційна, тобто захищати права й інтереси внутрішніх переселенців, сприяти їхній адаптації та інтеграції в нових громадах.

Масштабний триденний захід організував Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні й Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX in Ukraine).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису