З початку 2023 року фахівці газорозподільної компанії області виявили 44 випадки крадіжок газу. Фізичні особи, які здійснюють втручання у газорозподільну систему, не дотримуються технології та правил безпеки під час виконання газонебезпечних робіт. Тому Дніпропетровськгаз ще раз нагадує, що будь-які втручання у газову систему заборонені та небезпечні!

До чого можуть призвести незаконні врізки?

Втручання у газопровід призводять до порушення технологічних норм і можуть викликати пожежі та аварії. Це пряма загроза життю та здоровʼю оточуючих.

Усі газонебезпечні роботи мають виконувати лише спеціалісти, які мають усі дозвільні документи.

Що загрожує правопорушнику?

У разі виявлення незаконного втручання контролюючі органи застосовують штрафні санкції. Порушник зобов'язаний оплатити вартість демонтажу незаконного підключення та повну вартість використаного газу.

Чи передбачена кримінальна відповідальність?

У окремих випадках незаконна врізка може кваліфікуватися як крадіжка і заподіяння майнової шкоди, що може призвести до кримінальної відповідальності.

Куди повідомляти про незаконне споживання газу?

Якщо маєте інформацію про незаконне споживання газу, АТ «Дніпропетровськгаз» закликає вас повідомити про це за номером служби безпеки компанії: (067) 118-98-83. Дзвінки приймаються з 08:00 до 18:00 у робочі дні.

Передані дані будуть оброблені конфіденційно, забезпечуючи анонімність особи.

Фахівці Дніпропетровськгазу використовують сучасне обладнання для виявлення сторонніх втручань у газорозподільну систему. Після фіксування незаконних дій з боку споживачів, співробітники компанії складають акт про порушення, припиняють газопостачання та передають матеріали відповідній комісії. Ця комісія встановлює суму завданих збитків. У разі відмови споживача визнати свою провину та сплатити згідно із законом нарахування, справа передається до суду.

Не варто ризикувати життям і здоров’ям, адже будь-які порушення обов'язково будуть виявлені, і наслідки можуть бути серйозними! Під час таких незаконних втручань доведеться не лише компенсувати вартість використаного енергоресурсу, але й покрити витрати на усунення наслідків пошкоджень.

Фото без опису