Безпека належить до базових людських потреб і є потребою дефіциту. Це означає, що доки людина не почувається безпечно, вона не може належним чином дбати про потреби вищого порядку — соціальні та духовні.

Освіта є важливим фундаментом нашого майбутнього. Зараз в освітній екосистемі відбуваються глибинні зміни. Такі виклики сьогодення, як дистанційна освіта, воєнний стан, інтеграція переміщених, швидкі зміни нормативно-правового поля, академічні втрати та численні безпекові питання потребують об'єднання зусиль для своєчасного реагування та їх комплексного подолання.

Солонянська громада стала однією з 50 громад, які відібрані для втілення проєкту “Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей” що реалізується Центром інноваційної освіти «Про.Світ», за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Пріоритетними напрямками роботи в проєкті є формування нових партнерських зв'язків в освітній екосистемі, впровадження комплексних навчальних програм і продуктів на рівні громади, формування навичок безпечної поведінки під час війни в учасників освітнього процесу через впровадження міжнародного досвіду в громади.

Двоє тренерів від громади, Пушко Інна Володимирівна та Бондар Вікторія Олександрівна, пройшли навчання в Києві та розпочинають втілювати проєкт в громаді.

В рамках реалізації навчальної програми “Безпечна громада” буде здійснено:

  • Презентація проєкту для освітян громади та зацікавлених осіб.
  • Реєстрація учасників, відбір, формування спільноти для навчання.
  • Серія навчальних тренінгових занять “Безпечна громада” Симуляційна гра “Освітня екосистема”.
  • Підтримка учасників у поширенні знань та проведення заходів (навчальні заняття, тренінги, відпрацювання протоколів безпеки тощо) у закладах освіти своїх громад.

Тож запрошуємо долучатися до нашої команди, формувати навички безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях і створити безпечне і сприятливе середовище для навчання дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису