Вчора, 18 січня, працівниками «Центру надання соціальних послуг» Солонянської селищної ради було організовано та проведено «Круглий стіл» з батьками-вихователями та прийомними батьками.

На території Солонянської громади зараз функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає і виховується 16 дітей-вихованців. Також є 4 прийомні сім’ї, в яких проживає та виховується 11 прийомних дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під соціальним супроводженням працівника Центру.

До заходу також долучились працівники служби у справах дітей, відділу освіти, відділу соціального захисту населення, Солонянського бюро правової допомоги та представник служби у справах дітей Дніпровської райдержадміністрації.

В ході ведення круглого столу прийомні батьки та батьки-вихователі мали можливість поспілкуватися та отримати консультацію у фахівців з питань, що їх хвилюють. Учасники обговорили проблеми, пов'язані з належним вихованням дітей, лікуванням, досягненням порозуміння між батьками і дітьми. Прийомні батьки та батьки-вихователі із задоволенням розповідали про своїх прийомних дітей, їхні успіхи та досягнення, обмінювалися досвідом виховання дітей, висловлювали свої побажання, обговорювали проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Особливу увагу приділили емоційному стану дітей під час війни. Представники Центру допомогли батькам-вихователям та прийомним батькам оволоділи навичкам кризової психологічної допомоги під час шокового стану людини будь-якого віку та поділилися порадами, як дитині зберегти моральний та емоційний стан.

По закінченню заходу учасники отримали інформаційні листівки «Корисні поради для батьків під час воєнного стану» та «Десять кроків, щоб стати кращими батьками».

Адже діти – то наше все, наше світле майбутнє! Об'єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю нашої держави.

Фото без опису

Фото без опису