Сьогодні, 13 травня, відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ і НС.

До селищної ради звернулись солоняни із прохання дослухатись їхньої думки та змінити тривалість системи оповіщення, особливо після сьогоднішньої нічної майже 3-х годинної тривоги.

Тому на порядку денному засідання комісії було лише одне питання – організація оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації на території Солонянської громади. За результатами обговорення прийнято рішення, що сигнали оповіщення повітряної тривоги будуть лунати лише на початку та кінці тривоги. При оголошенні тривоги - сигнал буде лунати до 5 хвилин, а по її завершенню - буде надаватися три коротких сигнали.

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до п. 19 Постанови № 733 від 27.09.2017 р. «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту» - тривалість звучання попереджувального сигналу становить 3-5 хвилин.

Також рекомендуємо встановити мобільний застосунок «Повітряна тривога», який оперативно за допомогою звукового сигналу повідомляє про початок та кінець повітряної тривоги у конкретній громаді. Даний застосунок доступний для користувачів iOS, Android та Huawei. Варто лише зайти у AppStore або Google Play та завантажити його на свій мобільний пристрій.

Ознайомитись із Протоколом засідання можна за посиланням https://cutt.ly/EHd5soL