Фото без описуУ 58-ій державній пожежно-рятувальній частині Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, що знаходиться в смт Солоне, з метою підвищення готовності пожежно-рятувальних розрахунків, в арсеналі техніки цільового призначення з’явився новий сучасний пожежний автомобіль від виробника “Пожмашина” марки “МАЗ” 2021 року випуску. Модернізація автопарку стала можлива завдяки Головному управлінню ДСНС України в Дніпропетровській області, яке, за програмою Державної служби з надзвичайних ситуацій у рамках оновлення техніки ГУ ДСНС, передало машину для протипожежних цілей. Приблизна вартість автомобіля складає близько 7 млн. грн. Це перша «пожежка» в Дніпропетровській області такої модифікації.  

Автомобіль укомплектований сучасним обладнанням та більшою кількістю вогнегасних речовин (у порівнянні з пожежними автомобілями, які знаходяться на озброєнні пожежно-рятувального підрозділу). Автоцистерна цієї пожежної машини вміщує 5 тон води та 500 літрів піноутворюючої речовини, натомість автоцистерна на базі “ЗІЛ” вміщує лише 2-2,5 тони води. Важливо, що це ще далеко не повний перелік переваг нової машини, додатково вона укомплектована: системою димовидалення; власною електростанцією, яка може забезпечувати освітлення на пожежі і бути резервним джерелом живлення для об’єктів з критичними інфраструктурами; компресором для заправлення балонів дихальних апаратів; лафетним стволом на даху та передньому бампері з можливістю роботи під час руху та управління за допомогою джойстику з кабіна автомобіля; бензорізом; бензопилою;  мотопомпою тощо.

Щиро радіємо такому поповненню та  вітаємо рятувальників із новим надбанням. Бажаємо, щоб цей пожежний автомобіль став надійним помічником вогнеборців та допомагав у виконанні покладених на підрозділ завдань. Сухих рукавів вам та поменше надзвичайних ситуацій.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без описуФото без опису