Фото без описуПротягом грудня 2021 року в приміщенні та за ініціативи Дніпровського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, було проведено спільні соціально-виховні заходи з волонтером пробації Ольгою ЛЮБЧИЧ.

Під час зустрічей обговорені питання більш продуктивної взаємодії із районним  сектором пробації  в частині спільної роботи як волонтера пробації. Також волонтером проведено 6 зустрічей та особистих бесід з клієнтами пробаціїї, які знаходяться на обліку в районному секторі та відносно роботи з якими, згідно з індивідуальним планом, залучається волонтер пробації, з метою здійснення комплексу соціально-виховних заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості.

Діяльність волонтера в пробації – це велика соціальна відповідальність та певна допомога у вирішенні конфліктних та складних ситуацій. Волонтер пробації допомагає суб’єктам пробації, які в силу обставин, важких умов життя, вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань, альтернативних позбавленню волі. З метою попередження вчинення нового правопорушення, засуджені отримують комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості.

Кожен небайдужий та ініціативний мешканець громади, разом із нашим сектором зможе прийняти участь в цій благородній справі шляхом: допомоги у зборі, узагальненні та систематизації інформації, здійсненні наглядових заходів, надання консультативної допомоги, психологічної діагностики та корекції, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, залученні до просоціальних видів діяльності та культурного життя громади, допомоги у працевлаштуванні, облаштуванні побуту, знаходженні сил «встати на ноги» щоб потім своїми діями та прикладом допомогти іншим, та багато іншого.

Фото без опису Фото без опису