До 30 листопада в Україні триває інформаційна кампанія. З цієї нагоди на платформі “Дія. Цифрова освіта” можна переглянути важливі інфо-продукти. Вони дадуть змогу ознайомитися з можливими інформаційними атаками, навчать основам протистояння  кібератак, допоможуть впевненіше почувати себе серед загроз цифрового світу, тощо. Детальніше про кожен освітній серіал за посиланнями:

- Основи кібергігієни https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

Курс покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак. Ви дізнаєтеся за допомогою реальних прикладів, як не стати жертвами зловмисників. Участь у курсі рекомендується державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування.

- Кіберняні https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny

З цього курсу ви дізнаєтеся, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації. Як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися.

- Обережно! Кібершахраї https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters

Курс про те, як захиститись від дій зловмисників. Засвоїте покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних. Дізнаєтесь про вдалі приклади боротьби з кібератаками.

Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey

Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті? Чи існує небезпека від кібербулінгу? Про всі ці та багато інших запитань - з Анастасією Дьяковою та Машою Єфросініною. Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.

- Як громаді стати цифровою https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities

Серіал призначений для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді.

Електронний підпис  https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature

Які можливості дає електронний підпис? Як безпечно його зберігати? Де отримати? Як використовувати? Як підписати документ? Цей курс для того, щоб навчитись по максимуму використовувати можливості електронного підпису, адже він є ключем до цифрового світу.

Фото без опису

 

За матеріалами сайту Дія. Цифрова освіта.