Фото без опису

Волонтерство – це не робота, за це не платять грошей, це  внутрішня здатність людей, яким не все одно. Це рідкісна можливість допомагати людям, спілкуватися з ними, втілювати в життя ідеї та постійно діяти і йти лише вперед.


В складний  для  нашої країни час дуже цінною є допомога від її громадян.  Саме такі  Громадяни України з великої літери, патріоти своєї Батьківщини  –волонтери , пересічні громадяни, які допомагають українським військовим : займаються поставками  медикаментів, одягу та взуття солдатам, допомагають армії з продуктами, технікою. Солонянщина славиться як своїми бійцями, так і надійним тилом – волонтерами! Одна із таких  Надія Василівна Нечерда - жінка, яку на війні наші хлопці називають Мамою. Її безмежна любов до своїх синів- захисників переповнює кожну бригаду в якій вона була. Завдяки її  старанням, десятки, якщо не сотні тисяч людей отримують настільки необхідну їм допомогу. Це воістину людина з величезним серцем, безкорислива та добра, готова протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано.

Не менш важливою є допомога діткам та дорослим, які боряться з тяжким недугом  за своє життя, складними життєвими обставинами. Ці янголи-охоронці підтримують і фізично і морально. Такою  є наша  Олеся Володимирівна Кузьменко- волонтерка, яка щодня приймає  шквал дзвінків, вислуховує сотні людських історій і працює в режимі практично 24/7. Якщо з  людиною сталася біда, то волонтерка  одна із перших, хто буде поруч з перших хвилин звістки про нещастя або горе . Олеся допомагає  дитині, яка проходить тривале і не дуже приємне лікування, відволіктися від тієї рутини з процедурами/крапельницями та відчути себе просто дитиною, яка може дуріти, грати, сміятися, радіти. Так само допомагає  батькам, які виснажені фізично та морально, – перепочити, розслабитися, згадати про радості життя і про те, як важливо дбати про себе. Вона підтримує хворих, дітей з малозабезпечених та  багатодітних сімей, організовує благодійні свята для них. А ще волонтерка допомагає людям в складних ситуаціях (ДТП, лікування, реабілітація, збір коштів),  піклується про людей похилого віку.

Наші добровольці завжди активні, відповідальні і ініціативні особистості. Це ті, хто не лише словами, а й справжнім внеском долучились до втілення в життя важливої місії. Ви — гідний приклад  для мешканців нашої громади, для всієї  України. Ви- той стержень, який формує нашу Націю, не дає здати позиції, не дає здатися!

Наших волонтерів включено до списку номінантів на Волонтерську премію від ініціативи Євромайдан SOS, що вручається звичайним людям, які роблять надзвичайні речі: Надія Нечерда https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/posts/2275392135935116  та Олеся Кузьменко https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/posts/2295047170636279

Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці.

Давайте підтримаємо наших волонтерів  та побажаємо отримати  заслужену волонтерську відзнаку.