Фото без описуВідповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) № 80 від 28.10.2021 року КНП “Солонянська багатопрофільна лікарня” включено до закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з ГРХ COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

У зв’язку з цим 2-й та 3-й поверх головного корпусу та інфекційний корпус перекваліфіковано в інфекційне відділення (120 ліжок) для госпіталізації хворих на COVID-19.

Терапевтичне та неврологічне відділення терапевтичного корпусу (3-й та 4-й поверх п’ятиповерхової будівлі) реорганізовано в загально-соматичне відділення для госпіталізації екстрених хворих, яких немає можливості доставити до інших закладів охорони здоров’я.

З метою забезпечення закладу для лікування пацієнтів з COVID-19 Департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації виділено 70 кисневих концентраторів (ще очікується 50 одиниць), також з обласного бюджету виділено 2 040 000 грн. на закупку ліків, засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів тощо.

Активну участь у забезпеченні функціонування Солонянської лікарні приймає громада та депутатський корпус.

Пам’ятайте! Єдиний спосіб профілактики від COVID-19 – вакцинація. Не нехтуйте своєю безпекою. Вакцинуйтеся та захистіть себе та своїх близьких, а також лікарів від тяжкого перебігу хвороби.

http://beta.moz.gov.ua/uploads/ckeditor/документи/Керівник%20робіт/2021/10/Розпорядження%2080.pdf