Фото без описуСьогодні, 19 серпня 2021 року, відбулося засідання виконавчого комітету Солонянської селищної ради. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності Солонянської територіальної громади. Зокрема членами виконкому опрацьовано 34 проєкти рішень, що стосувалися:

  • погодження звіту про виконання бюджету Солонянської селищної територіальної громади за 6 місяців 2021 року;
  • схвалення прогнозу бюджету Солонянської селищної територіальної громади на 2022 – 2024 роки;
  • погодження змін до місцевих цільових програм;
  • узгодження Статуту громадського формування з охорони громадського порядку «СОЛОНЯНСЬКА ВАРТА»;
  • надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям громади;
  • захисту прав та інтересів дітей;
  • погодження розроблення Проєкту планування і забудови села Кам’яне Солонянської селищної територіальної громади Дніпровського району Дніпропетровської області;
  • проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Солонянської територіальної громади;
  • погодження передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності тощо.

Одним із надважливих для нашої громади є проєкт рішення Про звернення членів виконавчого комітету Солонянської селищної ради до відділу оцінки впливу на довкілля департаменту екологічної оцінки та контролю Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо повідомлення про планову діяльність ТОВ «Атомні енергетичні системи України» з будівництва підприємства по видобутку уранових руд Сурської площі (Сурського родовища) способом підземного свердловинного вилуговування.

В цьому зверненні члени виконкому наголошують, що уран становить найбільшу небезпеку для здоров’я людини, а розробка уранових руд загрожує мешканцям підвищенням рівня онкозахворювань, смертності, зараження ґрунтових вод, сільськогосподарських земель та інших невиправних наслідків. Та закликають до недопущення надання дозволу про видобування уранових руд на території Солонянської селищної територіальної громади, як такого, що буде прийняте всупереч інтересам громади.

Всі рішення були ухвалені одноголосно або більшістю голосів. Незабаром стартують засідання постійних комісій у рамках підготовки до ХІІІ сесії Солонянської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису