Вчора селищний голова Михайло Копейко зустрівся з народним депутатом Верховної Ради України по 29 виборчому округу Сергієм Олексійовичем Демченко. Не дивлячись на те, що він не є депутатом 30 округу, але проблемами Солонянської громади щиро цікавиться та переймається. Основною метою зустрічі було обговорення ряду проблемних питань, вирішення яких є нагальними для нашої громади.

Перш за все обговорили питання початку розробки Сурської площі уранових руд. Селищний голова висловив занепокоєння влади та жителів громади та порушив питання про негативний настрій з приводу відновлення робіт по видобуванню урану. Отримав взаєморозуміння і заручився підтримкою нардепа. Сергій Демченко готовий взяти до уваги всі викладені аргументи та особисто посприяти вирішенню цього на користь мешканців громади. Тому закликаємо вас бути активними!. Чим більше листів-зауважень та заперечень з боку мешканців громади отримає дане питання, тим ймовірніше, що розробку Сурської площі уранових руд буде припинено.

Надіслати листи та висловити своє невдоволення з даного питання можна наступним спобом:

  • за адресою вказаною в оголошенні про «Громадське обговорення» відповідно до законодавства:

03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35; електронна пошта: OVD@merp.gov.ua тел./факс +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 306-31-50. Контактна особа Котяш Лада Павлівна

  • за адресою Солонянської селищної ради:

52400, смт Солоне, вул. Гагаріна,7; електронна пошта: solrada@i.ua

  • особисто
  • через депутатів та старост.

За бажанням ви можете скористатись шаблоном ЗАУВАЖЕННЯ до наданого повідомлення про планову діяльність ТОВ «АТОМНІ ЕНЕРГЕТИЧНІ СИСТЕМИ УКРАЇНИ».

Роздрукувати цей шаблон зможе допомогти ваш староста або будь який працівник Солонянської селищної ради. 

Ще одним важливим питанням для громади є якість питної води. У ході конструктивного діалогу селищний голова Михайло Копейко та народний депутат Сергій Демченко дійшли згоди та погодили подальші дії. Нардеп повідомив, що над цим питанням працюють спеціалісти та готують пакет документів на розгляд сесії обласної ради про надання пропозицій до бюджету області на 2022 рік, який передбачає модернізацію водогону та системи водопостачання. Хочеться, аби депутати обласної ради, які голосуватимуть за бюджет, почули наші проблеми та винесли схвальне рішення.

Не залишилися осторонь і ще одного проблемного та болючого питання – аварійного стану Солонянського будинку культури. Селищний голова звернувся до народного депутата з проханням лобіювати питання капітального ремонту Солонянського будинку культури.

Отже, головні проблемні питання озвучено. Підтримку та взаєморозуміння народного депутата отримано. Сподіваємось, що ця зустріч принесе свої результати та будуть вжиті всі необхідні заходи з метою позитивного вирішення проблемних питань Солонянської громади.

Фото без опису