26 квітня 1986 року на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції трапилася катастрофа планетарного масштабу. До цієї трагедії ніхто не був готовим. Тисячі покинутих домівок, зламані долі, забуті мрії, міста, що враз перетворилися на привидів…

«Чорнобиль» - слово, яке у кожного українця викликає сильні емоції, адже аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Самопожертва та хоробрість, яку продемонстрували ліквідатори, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться у нашій пам’яті та серцях. З нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС керівництво громади разом із головою громадської організації «Союз Чорнобиль» Догоновим Миколою Івановичем взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобилю». А також вручили орден «Герой Чорнобиля» Бакуму Олександру Федосійовичу посмертно. Сьогодні орден передали родині ліквідатора - його дружині Бакум Світлані та сину, учаснику АТО Бакуму Сергію. 07.12.2020 року перестало битись серце Олександра Федосійовича. Герой зовсім трохи не дожив до свого 60 дня народження. Однак світла пам'ять про нього, про його хоробру та мужню війну із невидимим ворогом назавжди залишається у наших серцях.

З великою шаною та вдячністю схиляємо голови перед живими та загиблими героями Чорнобиля. Пам’ятаємо, шануємо та молимось разом!