Фото без опису

Саме задля розвитку громадянських компетентностей, який є надважливою умовою виховання свідомих громадян, педагоги подали заявки на навчання на курсі «Розвиток громадянських компетентностей через роботу учнівського самоврядування», розроблений та підготовлений командою фахівців Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» і пройшли конкурсний відбір. Вибороли право навчання на курсі, що опікується учнівським самоврядуванням, учителі Аполлонівської гімназії Баховська Ганна Йосипівна та Скугарєва Мирослава Володимирівна. Вже завтра розпочнеться навчання, яке складається із 8 модулів та допоможе педагогам використовувати нові підходи розвитку громадянських компетентностей, запровадити принципи освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини у своїх школах.

Долученість до активних дій та позитивних змін в суспільстві починається із дієвого учнівського самоврядування. В чому воно заключається? В тому, щоб через розвиток соціальної активності учнів виховати в них почуття власної гідності, відповідальності, толерантності, критичності та конструктивності мислення, поваги до власної та чужої праці, оптимізму, гуманізму, здатності до самоаналізу і самовиховання.

Зичимо нашим педагогам творчого пошуку, вдалих знахідок та успішних звершень задуманих справ. Впевнені, що ви зможете створити успішне учнівське самоврядування в своїх школах та поділитесь досвідом та викликами з іншими освітянами нашої громади.