Про здобутки тижня, що минув, розповідаємо у традиційній рубриці «Відкрита Солонянщина: підсумовуємо тиждень». Останній тиждень зими виявився насиченим на події:

У понеділок, 22 лютого, в рамках підготовки до 6 сесії Солонянської селищної ради відбулося засідання 2-х постійних комісії з питань соціального захисту населення, освіти, культури та спорту, охорони здоров’я та комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, планування бюджету, фінансів. На них розглядали проєкти рішень, що стосувалися: виконання селищного бюджету за 2020 рік; затвердження звіту про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку селищної ради за 2020 рік; затвердження місцевої цільової програми розвитку та фінансової підтримки КЗОВ санаторного типу «Орльонок» Солонянської селищної ради на 2021 рік», зняття з контролю рішення селищної ради від «Про Програму Солонянської селищної ради «Від творчої особистості до успішної громади» на 2017-2020 роки» тощо.        

Цього ж дня директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Солонянської селищної ради Вікторія Османова спільно із завідувачем відділення соціальної допомоги Владиславом Стасюком відвідали підопічну – Грушу Наталію Андріївну, 1922 року народження. Жінка проживає одна, а тому потребує допомоги та підтримки соціальних органів.

У вівторок, 23 лютого, постійні комісії: з питань розвитку інфраструктури, комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою територій та з питань місцевого самоврядування, законності, забезпечення правопорядку, взаємодії з політичними партіями та громадськістю розглянули проєкти рішень, які було винесено на сесію селищної ради, а також заслухали доповіді представників профільних відділів та структурних підрозділів.

У четвер, 25 лютого, відбулася 6 сесія Солонянської селищної ради, на якій розглянули та затвердили 56 рішень.

Також у четвер служба у справах дітей разом із поліцейським офіцером громади, старостою Микільського старостинського округу Наталією Пекарською-Дорожко, працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» провели рейд, у ході якого: обстежено умови проживання кандидата в піклувальники, який мешкає у смт Солоне та сім’ї, де вчиняється домашнє насильство свідком якого є малолітня дитина у с.Дороганівка;  зроблений візит до 10 родин із с.Оріхове, с.Микільске-на-Дніпрі, с.Звонецьке та с.Звонецький Хутір, що мають ризик потрапити у складні життєві обставини та в яких виховується 19 дітей; відвідано 6 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою.

Протягом тижня відділом з питань цивільного захисту, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Солонянської селищної ради було здійснено оповіщення більше 50 призовників Письмечівського старостинського округу та смт Солоне. 6 юнаків отримали повістки до військкомату.

26 лютого відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Солонянської селищної ради, на якій було розглянуто 9 питань. Зокрема:

  • щодо визначення місця проживання малолітньої дитини;
  • доцільності встановлення опіки/піклування над дитиною-сиротою та дитино, позбавленою батьківського піклування; 
  • доцільності позбавлення батьків батьківських прав;
  • про надання дозволу на влаштування малолітніх дітей на цілодобове перебування до навчально-реабілітаційного центру;
  • захист майнових та житлових прав дітей.

Вітаємо усіх з першим днем весни. Нехай весняний подих принесе гарний настрій та позитивний заряд на майбутнє!