Шановні жителі громади!


Фото без описуНагадуємо про можливість отримання багатьох адміністративних послуг онлайн. Україна швидкими та впевненими кроками переходить в «цифру» завдяки інноваційним технологіям. Влітку минулого року Міністерство цифрової трансформації України розробило та запустило «Гід з державних послуг» ( https://guide.diia.gov.ua/ ) – інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Даний портал містить інформацію про 1 170 послуг - місце та строки їх надання, вартість, а також перелік необхідних документів та спосіб оскарження результатів.

Послуги розподілено за 17 категоріями (залежно від сфери діяльності) та 36 життєвими подіям. Можна скористатись різними зручними формами пошуку інформації на сайті.

“Гід з державних послуг” - це офіційне джерело інформації. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування під час надання певної послуги вимагатиме документ, про який не згадано на онлайн-порталі, посилання на «Гід з державних послуг» є аргументом для громадян не надавати відповідні документи.

“Гід з державних послуг” передбачає зворотний зв’язок для випадків, якщо користувач не знайшов інформацію про певну послугу чи виявив помилку в наявній інформації. Зворотний зв’язок дасть змогу покращити сервіс, виявити проблемні напрямки та найбільш популярні послуги.

Переваги онлайн гіда з державних послуг:

  • Мінімізація корупції на побутовому рівні;
  • Відсутність посередництва;
  • Достовірність інформації;
  • Портал постійно удосконалюється.

Опановуйте даний портал та користуймося перевагами сучасності!