Про здобутки тижня, що минув, розповідаємо вже у традиційній рубриці «Відкрита Солонянщина: підсумовуємо тиждень»

Тиждень стартував насичено. Понеділок, 15 лютого, розпочався із засідання адміністративної комісії Солонянської селищної ради, яка проходила під головуванням заступника селищного голови Володимира Оберемка. У ході засідання було розглянуто 4 протоколи про адміністративні правопорушення та винесено відповідні попередження. За заявою розгляд 1 питання перенесено на іншу дату.

У понеділок, 15 лютого, служба у справах дітей спільно із поліцейським офіцером громади, інспектором з ювенальної превенції відвідали 1 сім’ю із с. Сурсько-Михайлівка, у якій виховується 2 малолітніх дітей. Батьки у цій сім’ї схильні до зловживання алкоголем, а тому постійно перебувають на контролі служби. Також відвідали  2 сім’ї у с. Башмачка, де виховується 3 дітей. Особливо ретельно перевірялись умови проживання дітей та стан виконання батьками їх обов’язків.

15 лютого продовжились підготовчі заходи до весняного призову 2021 року. Головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Генінг спільно із заступником начальника Солонянського районного центру комплектування та соціального захисту Вячеславом Дубровським здійснили оповіщення призовників Військового, Привільнянського та Сурсько-Михайлівського старостинських округів. В результаті провели оповіщення 31 чоловік:

  • 8 із них оповістили особисто
  • 23 – через рідних.

Вівторок, 16 лютого, розпочався із ознайомлюючого візиту до нашої громади голови Дніпровської районної ради Максима Лещенка та заступника голови районної ради Анатолія Коваленка. Під час зустрічі вони разом із селищним головою Михайлом Копейко розглянули важливі питання життєдіяльності громади, її розвитку та подальшої активної співпраці з метою вирішення нагальних проблем, серед яких:

  • якість питної води та водозабезпечення,
  • реконструкція будинку культури тощо.

Також керівники обговорили перспективу участі Солонянської селищної територіальної громади, разом з іншими громадами Дніпровського району, в розробці маршруту «Туристичними шляхами Дніпропетровщини» та дійшли спільних домовленостей щодо співпраці

У середу, 17 лютого, поблизу с. Звонецьке поліцейський офіцер громади спільно із працівником аеропідтримки, за попередженням небайдужих мешканців, виявили факт незаконного спилу дерев. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Згодом поблизу Солонянського посту затримали автомобіль, який перевозив дрова. Правоохоронці швидко виявили, що водій не має відповідного «чіпу» на дрова і перевозить їх незаконно.

У четвер, 18 лютого, пройшло засідання виконавчого комітету. На порядок денний було винесено 48 проєктів рішень, які тепер передали на розгляд постійних комісій для подальшого винесення на сесію Солонянської селищної ради.

У п’ятницю, 19 лютого, поліцейський офіцер громади разом із працівниками служби у справах дітей та «Центру надання соціальних послуг», а також старостою Привільнянського старостинського округу Наталією Недайводою провели рейд у с.Привільне, Микільське та Гайдамацьке. Дані сім’ї перевірялись вперше, оскільки проживають вони на ново приєднаних територіях. У ході рейду було перевірено умови проживання 17 дітей, які виховуються у 6 сім’ях та мають ризик потрапити у складні життєві обставини, а також дітей, які часто без поважних причин пропускають заняття у закладах освіти. Батькам роз’яснено їх обов’язки, попереджено про відповідальність за їх неналежне виконання та надано час для усунення недоліків в умовах проживання дітей. Також у ході рейду перевірено умови проживання 10 дітей, які перебувають під опікою.

Правоохоронці звітують, що було виявлено реабілітаційний центр, який не зареєстрований як надавач соціальних послуг. По даному факту було складено протокол за ст. 164 ч 1 Кримінального кодексу України.

У п’ятницю, 19 лютого, в рамках підготовки до 6 сесії VIII скликання Солонянської селищної ради, відбулось засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, забезпечення правопорядку, взаємодії з політичними партіями та громадськістю. Після обговорення члени комісії погодили та рекомендували внести проєкти на розгляд сесії.

У суботу, 20 лютого, у Територіальному сервісному центрі 1242 ГСЦУМВС України в Дніпропетровській області було проведено перереєстрацію 6 шкільних автобусів, які тепер знаходяться на балансі виконавчого комітету Солонянської селищної ради.

Про спортивні події тижня читайте у нашому окремому дописі.

Бажаємо нам усім сил, наснаги та продуктивного тижня!